Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Άνοιξη............


Πιστέ και μοναδικέ μου αναγνώστη Θανάση, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο καιρικού, οικονομικού και ψυχολογικού ψύχους, επιτέλους μας ήλθε η Άνοιξη και σαν γνήσιος Έλληνας, δεν διαθέτω αρκετά από τα γονίδια που θα μου επέτρεπαν να μουρτζουφλιάζω για τα χάλια της χώρας μας όταν ο καιρός είναι τόσο ωραίος, τα πουλάκια τραγουδούν και οι μέλισσες ζουζουνίζουν στην ανθισμένη φύση. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουμε Θανάση μου και ξανά τραβάμε για μεγαλύτερες, περισσότερες και πιο συναρπαστικές εθνικές περιπέτειες.

Εποχή αναγέννησης, καλέ μου φίλε, και γι αυτό υπάρχουν τόσοι πολλοί συμβολισμοί για τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες μέσα στα Τεκτονικά μας Τυπικά. Μην περιμένεις βέβαια να σου μιλήσω γι αυτά, τα έχουμε πει, αν πραγματικά σε τρώει να μάθεις τι μπορεί να κάνουμε μέσα στις Στοές μας, εκτός από το να διακορεύουμε παρθένες, να απεργαζόμεθα την επικράτηση του Αντίχριστου και να θυσιάζουμε κοτόπουλα στον Ασμοδαίο, θα πρέπει να αποφασίσεις να «κρούσεις την θύρα ατάκτως».

Αλλά τέτοιος κατρουλιάρης ήσουν πάντα, έρχεσαι και τρίβεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη και μετά ακούς όλα αυτά τα θεάρεστα και πλήρη αγάπης που μας καταλογίζουν οι ντόπιοι Ταλιμπάν και κάνεις πίσω έντρομος, άσχετα αν εγώ έχω στεγνώσει από σάλιο, για να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Προτιμάς να πιστεύεις τον Άγιο Πειραιώς και τους παρατρεχάμενούς του, ότι ναι μεν είμαστε παίδαροι, αλλά είμαστε και κακούργοι (τρομάρα μας)!!

Είπαμε, όμως, μπήκε η Άνοιξη και τίποτα δεν θα μου χαλάσει το κέφι, ούτε ο Άγιος Πειραιώς και οι παραληρηματικές του κατηγορίες, ούτε η κυρία Λουκά, ούτε οι Ελληναράδες που τόσο πολύ πολλαπλασιάστηκαν με την οικονομική κρίση, σαν τα κουνούπια μέσα σε βάλτο, ούτε οι επερχόμενες εκλογές που θα αποδείξουν ότι η βαρκούλα μας αρμενίζει ακυβέρνητη και οι καπεταναίοι που μας έκατσαν στο σβέρκο δεν μπορούν να μοιράσουν ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα.

Κι έτσι, με ένα καφεδάκι ανά χείρας και τη λιακάδα ολόγυρά μου, σου υπόσχομαι να καταφέρω να χαράξω πλήθος από Τεκτονικά Τεμάχια προς πνευματική σου τέρψιν και καλλιέργεια, άξια του ανωτέρου σου επιπέδου (κατρουλιάρη!!), στο άμεσο μέλλον… αλλά όχι τώρα…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πας για τον καφέ σου και την βόλτα σου , γιατί είναι προφανές ότι το χρειάζεσαι

Αυτό που δεν χρειάζεται είναι να γίνεσαι εριστικός και επιθετικός χωρίς λόγο.

Ούτε ο Θανάσης σου απαγόρευσε την εκδρομή ούτε ο Μητροπολίτης έβγαλε κανενός είδους ανακοίνωση

GREEK MASON είπε...

Aγαπητέ μου άγνωστε, όντως χρειάζομαι και καφεδάκι και ξεκούραση και ο φίλος μου ο Θανάσης δεν πρόκειται βέβαια να μου το απαγορεύσει.

Οσο για τον "Αγιο" Πειραιώς, έχει βγάλει τόσες πολλές ανακοινώσεις από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της μητροπόλεώς του, που θα ήταν αφελές ακόμα και να προσπαθήσω να σε παραπέμψω σε αυτές, απλά άνοιξε το Google και γράψε "Σεραφείμ και Μασόνοι" και απόλαυσε όλες τις ανακοινώσεις του λαλίστατου Αγίου.

Φαίνεται όμως ότι μόνο εμείς οι Τέκτονες είμαστε εριστικοί και επιθετικοί "χωρίς λόγο", όταν σχολιάζουμε τα σοφά του λόγια, γιατί αμφιβάλλω εάν του είπες και του ιδίου οτιδήποτε για τη στάση του απέναντι στην Αδελφότητά μας...

Νά'σαι καλά...

Ανώνυμος είπε...

να ξεκουραστεις αδελφε μου πλεον κατα αυτην την εννοια ειμαι σιγουρος οτι αν αρχισουμε να σκευτομαστε εστω και λιγο σαν εσενα θα ξεκουραστουμε και απο την κατασταση αυτην που μαστιζει την κοινωνια της Ελλαδος .

LORDKRIEG είπε...

Αδελφέ Greekmason, όπως κατάλαβες από
τα σχόλια, ο Θανάσης δεν είναι ο μοναδικός σου αναγνώστης. Αλλά πως και αποφάσισες να τα "χώσεις" χωρίς
περιστροφές; Όπως και να έχει, η
ψυχραιμία είναι το καλύτερο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τους πάντες (κατρουλιάρηδες και μη) και τα πάντα.
Οπότε μη μου συγχύζεσαι!

Με εκτίμηση
Μ.Σ.Κ.

Υ.Γ. Όταν μπορέσεις ρίξε μια ματιά στο www.koinwnia.gr. Έχει απίστευτο γέλιο! (Για να μην το χαρακτηρίσω τραγικό....)