Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή Τεκτονική Χρονιά!


Σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι εργασίες των Στοών μας, Αδελφοί μου. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να αναδημοσιεύσω τις ευχές ενός αγαπημένου και φωτισμένου Αδελφού μας, προς όλους εμάς:


"Σήμερα ξεκινάει μια νέα Τεκτονική περίοδος εργασιών. 

Ξεκινάει μια νέα περίοδος ζωής, για όλους εμάς που λεγόμαστε «τέκνα της χήρας» και να μας χαρακτηρίζει η αρμονία, η ένωση και η ομόνοια. Κάθε τέτοια αρχή Αδελφοί μου είναι ουσιαστικά μια Ανάσταση. 

Αφήνουμε πίσω μας τις πικρές αναμνήσεις του παρελθόντος (φυλάσσοντας τις Αρχές και τις Αξίες μας). Θεμελιώνουμε γερά τις «δύο στήλες» εισόδου μας στον παρόντα χρόνο της εργασίας, του καθήκοντος και της Τεκτονικής αναζήτησης, διαπνεόμενοι από την χαρμόσυνη ελπίδα της συνέχισης του Τεκτονικού έργου «βραδέως αλλά ασφαλώς». Και τέλος ατενίζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία αλλά και την βεβαιότητα ότι θα διακριθούμε για την «καρτερική διακονία καλών πράξεων, αναζητώντας την Αλήθεια». 

Είναι υπόθεση όλων μας η συνέχεια του έργου μας. Είναι υπόθεση όλων μας η επιτέλεση του καθήκοντος, γιατί όλοι μαζί σχηματίζουμε Στοά. Είναι υπόθεση όλων μας η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση των εργατών που την αποτελούν και εργάζονται σ’ αυτή. Είναι υπόθεση όλων μας να σχηματίζουμε κάθε φορά ισχυρότερη αλυσίδα με περισσότερους κρίκους και τελικά να αγκαλιάσουμε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Σήμερα και κάθε φορά στις εργασίες μας Αδελφοί μου πρέπει όλοι μας να ζήσουμε και να ζούμε την απόλαυση και την ωφέλεια της προόδου του Τεκτονισμού γενικά και ημών ιδιαιτέρως. Η πορεία της Ανθρωπότητας Αδελφοί μου διαμορφώνεται αενάως και οι καθημερινές διαδραστικές παρεμβάσεις του Τεκτονικού γίγνεσθαι μας οδηγούν στο βίωμα της Αγάπης και την αποκατάσταση των Τεκτονικών μας εργαλείων. 

Με τον τρόπο αυτό πλησιάζουμε το «Φως της Γνώσεως», επενδύοντας σε μία πορεία μόνιμα ανοδική. Μία πορεία που θα φτάσει τόσο ψηλά ως εκεί πού δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχουν αναστολές, μειονεξίες, ανασφάλειες και ενοχές, τίποτα από όλα αυτά πού σ' αυτή τη ζωή μας απασχολούν εξ’ αδιαθέτου διαδοχής. Αυτή είναι η ευλογία της «ελευθερίας της βούλησης». Αυτή πρέπει να ζωντανέψουμε μέσα μας εδώ στη γη. 

Έως ότου ο καθένας μας θα μπορέσει από χρονικός να γίνει αιώνιος και από μονοδιάστατα ανθρώπινος να γίνει πνευματικός.
 
Είναι υπόθεση όλων μας η συνέχεια του έργου μας. Είναι υπόθεση όλων
Με πολύ αγάπη
και την ελπίδα ότι ο καθένας από μας,
θα πάρει στους ώμους όλο το βάρος,
για να ξεκουράσει τους Αδελφούς του.
Μετά του 3ΑΑ
"

Δεν υπάρχουν σχόλια: