Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ιστορική Αλήθεια και άναρθρες κραυγές....



Καλέ μου φίλε και εναγωνίως αναζητούντα την Αλήθεια (γιατί άραγε, κατρουλιάρη;) Θανάση, νομίζω ότι σε άφησα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απαίδευτο περί τα Τεκτονικά δρώμενα και το μυαλό σου έγινε σαν ζελέ βερίκοκο από τις εικόνες που σου προσφέρουν διάφορες ευειδείς υπάρξεις, τώρα που ζέστανε ο καιρός.

Πειθαρχία και προσοχή, λοιπόν, γιατί δεν προτίθεμαι να γράφω στο βρόντο όλα αυτά τα θαυμαστά αποστάγματα τεκτονικής σοφίας, με το μοναδικό μου αναγνώστη να σαλιαρίζει δεξιά και αριστερά, σα χαρούμενο προβατάκι που διέλαθε της προσοχής του πνευματικού του τσομπάνη.

Επειδή όμως ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για να σε πρήξω κι εσένα κακομοίρη φίλε μου με την αδάμαστη σκέψη μου (η οποία τελεί εν αγραναπαύσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα) θα κατέβω από το ξύλινο κουτί του ρήτορα και θα σου ομολογήσω τη θλιβερή άγνοιά μου.

Εχτές είχα την τύχη να παρακολουθήσω την ανάγνωση Τεκτονικού Τεμαχίου στη μητρική μου στοά, από έναν αδελφό ο οποίος θεωρείται ο κατεξοχήν ειδήμων στην Ιστορία των Στοών που ιδρύθηκαν στον Ελληνικό χώρο. Είναι δε τόσο καλά διαβασμένος και άριστος γνώστης του αντικειμένου, που όταν οι διάφορες ανά την Ελλάδα στοές επιθυμούν να διδάξουν στα μέλη τους την ιστορική τους πορεία, τον προσκαλούν για να τους μεταλαμπαδεύσει πολύτιμες πληροφορίες, χαμένες μέσα στην αχλή του πανδαμάτορα Χρόνου-Κρόνου.

Η ομιλία του αφορούσε μόνο τη συγκεκριμένη στοά, αλλά τα στοιχεία που μας έδωσε αρκούσαν για να νοιώσουμε πολύ μικροί και ταπεινοί, σε σύγκριση με τα επιτεύγματα, το χαρακτήρα και το έργο όλων αυτών των μεταστάντων στην Αιωνία Ανατολή αδελφών μας. Ανθρώπων που χάραξαν ανεξίτηλα το όνομά τους στα κοσμοϊστορικά για την Ελλάδα γεγονότα του 19ου και 20ου αιώνα, με τον αγώνα τους για τη Μεγάλη Ελλάδα και τους Έλληνες που υπέφεραν από τις δραματικές εξελίξεις των ιστορικών καταστροφών που υπέστη η Πατρίδα μας.

Και μόνο η δράση αυτών των ανθρώπων, μελών μόνο μίας από τις τόσες Ελληνικές τεκτονικές στοές, ανθρώπων πασίγνωστων τόσο στην Τεκτονική Αδελφότητα, όσο και στην αμύητη Ελληνική Κοινωνία, αρκεί για να κλείσει μια για πάντα το στόμα όλων αυτών των απαίδευτων Ελληναράδων και θρησκόληπτων Ταλιμπάν, οι οποίοι με τις άναρθρες κραυγές τους και το άλογο μίσος που τρέφουν σε κάθε τι διαφορετικό, νομίζουν ότι μπορούν να κόψουν τα φτερά ενός θεσμού που έζησε, δημιούργησε και προσέφερε εδώ και 2 αιώνες στην Πατρίδα μας με τρόπο εντελώς αθόρυβο και αποτελεσματικό.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, καλέ μου Θανάση. Μια και είμαι ένα τεμπελόσκυλο, θα αφήσω το καθήκον αυτό στους αρμόδιους και εργατικούς αδελφούς της ΜΣΤΕ, οι οποίοι ετοιμάζουν το σχετικό πόνημα με ιστορικά στοιχεία, ονόματα, αποδείξεις και έργα.

Το έργο είναι δύσκολο, γιατί τα περισσότερα ιστορικά αρχεία των στοών μας καταστράφηκαν το 1941 από τους Ναζί κατακτητές, οι οποίοι έβλεπαν τον Τεκτονισμό ως τον σημαντικότερο κίνδυνο απέναντι στη μαύρη τους ιδεολογία.

Είναι πια καιρός όμως να δώσουμε όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία και ονόματα στην Ελληνική κοινωνία, ώστε να αντιληφθούν οι συμπατριώτες μας ποιος τελικά είναι “προδότης και σατανιστής” και ποιος απλά είναι ηλίθιος και συκοφάντης. Η δική μου άποψη μάλιστα, είναι ότι η κοινοποίηση αυτή θα πρέπει να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, μέσα από ένα επιστημονικό συμπόσιο, στο οποίο θα πρέπει να προσκληθεί ο κάθε “Άγιος” Πειραιώς και ο κάθε Κασιδιάρης, για να μας παραθέσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, εάν έχουν, πέρα από τις άναρθρες κραυγές τους.

Κάνε λίγη υπομονή Θανάση μου και να επισκέπτεσαι την επίσημη ιστοσελίδα της ΜΣΤΕ (www.grandlodge.gr). Από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να σε ενημερώνω για κάθε νέο στοιχείο που θα δημοσιεύεται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους εμπνευστές της ιδέας αλλά και σε όσους εργασθούν για την υλοποίησή της.
Να μην ξεχνάμε όμως, ότι εκεί έξω καραδοκεί ένας εχθρός επικίνδυνος και ακατανίκητος που είναι η απέραντη ανθρώπινη βλακεία. Και αυτό ας μην το ξεχνάει κανείς, τόσο στην προετοιμασία του εγχειρήματος, όσο και στην παρουσίασή του.
Συγχαρητήρια και πάλι στους Αδελφούς και καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

φιλε greek masom, με αφορμη την αναφορα που εκανες στο επισημο site, μαι μια και εισαι ενεργος στο internet καικαταλαβαινεις πως δουλευουν τα πραγματα, θα ηθελα να σε ρωτησω αν μπορες να πεις κατι εκει μεσα για το site, μπας κι αρχισει κανεις να ασχολειται.

δεν μιλαω για το γραφιστικο κομματι, το οποιο ειναι σιγουρα αλλης εποχης, αλλα περισσοτερο για το περιεχομενο.

το site αυτη τη στιγμη ειναι εμφανως εγκαταλελειμενο. τα νεα τελειωνουν το 2012, το ιδιο και οι ανοικτες εκδηλωσεις. στο λινκ του πυθαγορα βγαζει:
'ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Εκτιμώμενος χρόνος περατώσεως η 31/03/2012'. δεξια υπαρχει ενα λινκ για ενα σεμιναριο του δανεζη. αρχικα νομιζεις οτι ερχεται αλλα απο κατω λεει 2010. παρολα αυτα πατας το λινκ για να δεις περισσοτερα και τρως την μουτζα 404 not found.

πολλες φορες ανθρωποι που δεν ασχολουνται ανεβαζουν καποια στιγμη ενα site και νομιζουν οτι και μετα απο χρονια εχουν site ενεργο. δεν κατανοουν oti to site ειναι κατι ζωντανο που πρεπει να γινεται update συχνα.

ακομα και για παλιες ανοικτες εκδηλωσεις, ολες οι αναρτησεις ειναι αφου εγινε η εκδηλωση. δεν γινονται πια ανοικτες εκδηλωσεις? που ανακοινωνονται? το μουσειο λειτουργει? ισχυουν οι ωρες που γραφει κλπ?

για δες μηπως μπορεσεις να κανεις κατι.

ευχαριστω

GREEK MASON είπε...

Aγαπητέ μου φίλε, θα προωθήσω τα σχόλιά σου στον αρμόδιο ενδ.: αδ.: που φροντίζει να ανανεώσει την ιστοσελίδα
Να'σαι καλά για τις παρατηρήσεις σου
GM