Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Οι φοβεροί 33 βαθμοί της Κόλασης...




Καλέ μου φίλε και μοναδικέ εναπομείναντα αναγνώστη του φτωχού αυτού μπλογκ, Θανάση, μια και πήρα φόρα με την προηγούμενη ανάρτησή μου, αποφάσισα να σου αποκαλύψω τα μυστικά των περίφημων 33 βαθμών του Συμβολικού και Σκωτικού Τεκτονισμού.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, Θανάση μου, οι έχοντες τον 33ο βαθμό είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη δυστυχία όλων των λαών της Γης, μια και συνωμοτούν αδιάκοπα για την έλευση του Αντίχριστου, όπως ένθερμα θα σε διαβεβαίωνε και ο Άγιος Πειραιώς, που ο Θεός να μου κόβει μέρες και να του τις δίνει μπούκλες στα μουστάκια του.

Αλλά, ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Όπως σου είχα πει και παλαιότερα, δεν είναι όλοι οι βαθμοί «ενεργοί», δηλαδή από τον 4ο βαθμό πηγαίνεις κατευθείαν στον 9ο  και πάει λέγοντας, γιατί οι μασόνοι βιάζονται να δημιουργήσουν την υποδομή για να υποδεχθούν τον Ακατονόμαστο.

Στην πορεία, όμως, διδάσκονται τα μιαρά μυστικά της Μασονίας, πράγματα που ακόμα και ο μακαρίτης μετρ του τρόμου, Χ.Λάβκραφτ δεν θα έβρισκε λόγια για να τα περιγράψει. Όμως, ο καλός σου μπλογκοσυντάκτης, μπασμένος όπως είναι στα κόλπα, θα σου τα αποκαλύψει, ακόμα κι αν βρεθεί να κρέμεται ανάποδα, αλειμμένος με πίσσα και πούπουλα.

Στον 1ο βαθμό λοιπόν, τίποτα συνταρακτικό δεν συμβαίνει. Οι Μαθητές μαθαίνουν τα μυστικά για το πώς δένεται σωστά ένας φιόγκος στο περίζωμά τους, έτσι ώστε να μην τους ανεβαίνει στο στήθος όταν κάθονται και μοιάζει με σουτιέν. Επίσης μαθαίνουν την υψηλή τέχνη να παραγγέλνουν φαγητό και μπύρες στο υπόγειο της στοάς τους.

Στον 2ο βαθμό του Εταίρου τους αποκαλύπτεται το μυστικό ότι όταν φοράς μαύρα παπούτσια και μαύρο κουστουμάκι, καλό είναι να μην φοράς κόκκινες κάλτσες και μοιάζεις με τον Γιάννη Μπουτάρη, εκτός κι αν έχεις και μια σαύρα τατουάζ στο λαιμό σου ή σε άλλο (εμφανές) σημείο του σώματός σου. Επίσης σου δίνεται ψιθυριστά η οδηγία να βγάζεις το περίζωμά σου πριν φύγεις από το Τεκτονικό Μέγαρο, για να γλυτώσεις κάποιες καρπαζιές στο δρόμο από περαστικούς Χρυσαυγίτες και θεούσες.

Στον 3ο βαθμό του Διδασκάλου αρχίζεις και μπαίνεις στα πραγματικά μυστικά της Μασονίας. Πριν μυηθείς, εξετάζεσαι για το αν ξέρεις ολόκληρο το μενού του κυλικείου, αν μπορείς να πεις «με λένε Φανούρη και προχτές βούλωσε το μπιντέ στο σπίτι μου» με τη μυστική χειραψία και το αν μπορείς να βρεις σε ποια πλευρά της στοάς πέφτει η Μεσημβρία, ώστε να καθίσεις και να μη μείνεις όρθιος σε όλες τις εργασίες της Στοάς σου.

Τώρα πια είσαι έτοιμος για τους «επιγενόμενους» βαθμούς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, ή, αν σου αρέσουν τα σπαθιά και τα αλογάκια, μπορείς να πας στον τύπο της Υόρκης και να φτάσεις γίνεις Ναϊτης Ιππότης, αν και δεν θα σε συμβούλευα να βγεις έξω με τη στολή σου, αν δεν θέλεις να σε μαζέψουν σούμπιτο  για το Δρομοκαϊτειο. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτό το ζοφερό ενδεχόμενο, θα περιοριστούμε στους φοβερούς και τρομερούς 33 βαθμούς του Σκωτικού τύπου, κι εσύ κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.

Στον 4ο βαθμό λοιπόν, ανακηρύσσεσαι «Μυστικός Διδάσκαλος» (secret master). Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη αν είσαι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, γιατί εκεί μαθαίνεις να κάνεις στη ζούλα φροντιστήρια σε διάφορα τούβλα και να τα πιάνεις μαύρα, κάτω από το τραπέζι, χωρίς το ΣΔΟΕ να παίρνει χαμπάρι τίποτα.

Στον 5ο βαθμό σου απονέμεται ο τίτλος του Τέλειου Διδασκάλου (Perfect Master), διότι πια έχεις μάθει όλα τα κόλπα και μπορείς να χρεώνεις ένα σκασμό λεφτά για ιδιαίτερα.

Στον 6ο βαθμό ονομάζεσαι «Γραμματέας εξ’ απορρήτων» (Intimate Secretary), διότι (κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις για χάρη της Τεκτονικής σου προόδου) μαθαίνεις να κάθεσαι στα γόνατα του Σοφότατου και να του κάνεις ναζάκια.

Στον 7ο βαθμό είσαι πλέον «Πρεβώτος και Δικαστής» (Provost and Judge), αλλά μην βιάζεσαι να χαρείς, γιατί αν ποτέ κληθείς να δικάσεις θα είναι για κάποιον Μαθητή που έφτυσε την τσίχλα του στα σκαλιά του Τεκτονικού Μεγάρου.

Στον 8ο βαθμό γίνεσαι «Επόπτης Οικοδομών» (Intendant of the Building) και αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν αποφασίσεις να κάνεις καριέρα στο τοπικό πολεοδομικό γραφείο.

Και με τα πολλά φτάνεις στον 9ο βαθμό του «Εκλεκτού Διδασκάλου των Εννέα» (Elu of the Nine), με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταφέρεις να βρεις εννέα αδελφούς που θα είναι πρόθυμοι να ακούσουν τη διδασκαλία σου, χωρίς να πέσουν ξεροί από πλήξη και ανία.

Αν δε καταφέρεις να βρεις τους εννιά, σου απονέμουν τον 10ο βαθμό και σε ονομάζουν «Ένδοξο Εκλεκτό των Δεκαπέντε», γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις άλλα έξη θύματα με τα ίδια προσόντα που είχαν οι προηγούμενοι.

Ο 11ος βαθμός είναι μία από τα ίδια, μια και ονομάζεσαι «Έξοχος Εκλεκτός Ιππότης, Αρχηγός των 12 Φυλών» (Elu of the Twelve) και πρέπει να μοιράσεις τη σοφία σου στα σόγια 12 αδελφών, πράγμα ιδιαίτερα κοπιαστικό, μια και προσπαθείς συνέχεια να βρεις ποιος είναι μπατζανάκης ποιού.

Αν καταφέρεις λοιπόν να επιβιώσεις από όλες αυτές τις δοκιμασίες, είσαι πλέον άξιος για τον 12ο βαθμό του «Μεγάλου Διδασκάλου Αρχιτέκτονος». Μπορεί να καμαρώνεις με το βαθμό αυτό, αλλά αν δεν έχεις και το αντίστοιχο δίπλωμα από το ΕΜΠ θα σε συμβούλευα να μην ξεκινήσεις τα σχέδια καμιάς οικοδομής, γιατί θα σου πέσει στο κεφάλι.

Στον 13ο βαθμό της «Βασιλικής Αψίδος» (Royal Arch of Solomon) δεν σου διδάσκουν τίποτα και μένεις να περιφέρεσαι μέσα στη Στοά χωρίς να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Είναι βλέπεις βαθμός-παγίδα για να δοκιμάσουν την ψυχική αντοχή σου πριν αρχίσεις να κατεβάζεις καντήλια.

Αν λοιπόν αποδειχτεί ότι είσαι πράος και ανεκτικός Τέκτων, σου απονέμεται ο 14ος βαθμός του «Μεγάλου, Εκλεκτού, Τελείου και Εξόχου Τέκτονος» και αν δεν έχεις κάτι άλλο να γράψεις στις κάρτες σου μπορείς να γράψεις αυτό και να εξασφαλίσεις τη γενική θυμηδία του κοινωνικού σου κύκλου.

Η Τεκτονική σου Πρόοδος συνεχίζεται με τον 15ο βαθμό του «Ιππότη της Ανατολής, του Ξίφους και του Αετού», αν και αμφιβάλλω αν θα δεις ποτέ αετό να ίπταται πάνω από την οδό Αχαρνών, χωρίς να τον τουφεκίσουν για μεζεδάκι οι περίοικοι.

Στον 16ο βαθμό είσαι πλέον «Πρίγκιπας της Ιερουσαλήμ» και ποιος τη χάρη σου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα πάς στο Ισραήλ για να διεκδικήσεις τον τίτλο σου από τους ντόπιους Παλαιστίνιους και Εβραίους.

Αν λοιπόν καθίσεις ήσυχος στα αυγά σου, ο 17ος βαθμός επιφυλάσσει για σένα τον τίτλο του «Ιππότη της Ανατολής και της Δύσεως», κι έτσι καλό θα ήταν να παραγγείλεις ένα άλογο που μπορεί να κάνει πολλά χιλιόμετρα καθημερινά.

Με τα πολλά λοιπόν, σου απονέμεται ο 18ος βαθμός και γίνεσαι «Ιππότης του Πελεκάνου και του Αετού και Κυρίαρχος Πρίγκηψ Ροδόσταυρος του Ερεδώμ». Τώρα πια τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει τη δόξα σου, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρεις να βρεις κατά που πέφτει αυτό το ρημάδι το Ερεδώμ για να διεκδικήσεις τα πριγκιπικά σου δικαιώματα, πριν το καταφέρουν οι υπόλοιποι Ροδόσταυροι αδελφοί σου.

Η Ιθάκη του 33ου βαθμού βρίσκεται ακόμα πίσω από τον ορίζοντα, καλέ μου Θανάση. Κι όμως, δες τι σου έχει προσφέρει το ταξίδι σου… Τίτλους, δύναμη, παράσημα και άλλα καλούδια, τα οποία όμως είναι λίγο δύσκολο να τα εξαργυρώσεις στην ελεύθερη αγορά. Κι όμως, αποφασισμένος να βρεις το μυστικό του Τεκτονισμού, βάζεις το κεφάλι κάτω και συνεχίζεις ακάθεκτος τη συλλογή Τεκτονικών τίτλων και αξιωμάτων.

Φτάνοντας στον 19ο βαθμό σε ονομάζουν «Μέγα Ποντίφικα, Έξοχο Σκώτο της Ουράνιας Ιερουσαλήμ», αλλά μη βιαστείς να διεκδικήσεις ισοτιμία με τον Πάπα, εκτός κι αν η φύση έκανε το λάθος να σε φτιάξει έτσι ώστε να σου αρέσουν τα μικρά αγοράκια.

Στον 20ο βαθμό γίνεσαι «Σεβάσμιος Διδάσκαλος όλων των Κανονικών Στοών», αλλά ο τίτλος αυτός δεν έχει αντίκρισμα στις Κανονικές (Συμβολικές) Στοές, όπου εξακολουθείς να παραμένεις ένας ταπεινός διδάσκαλος, ανεξάρτητα από τους φανταχτερούς τίτλους που έχεις μαζέψει μέχρι τώρα.

Ο 21ος βαθμός είναι αυτός του «Νοαχίτη ή Πρώσου Ιππότη», γεγονός που σου δίνει πλέον το δικαίωμα να καλείς την Άγγελα Μέρκελ στο κόκκινο τηλέφωνο και να την κατσαδιάζεις γιατί τα μέτρα της Τρόικας είναι πολύ χαλαρά και θέλουν εντατικοποίηση (ε, τι νόμιζες, ότι η Μέρκελ ήθελε να μας σφίξει τόσο πολύ τα λουριά;).

Στον 22ο βαθμό, ως «Ιππότης του Βασιλικού Πέλεκυ και Πρίγκηψ του Λιβάνου» καλείσαι από τον Στουρνάρα να αποφασίσεις περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, στην προσπάθεια της Διεθνούς Μασονίας να κάνει την Ελλάδα Λίβανο.

Στον 23ο βαθμό γίνεσαι «Αρχηγός της Σκηνής του Μαρτυρίου» και τίθεσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα όσα θα τραβήξει μια χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου κατά την επόμενη πενταετία.

Στον 24ο βαθμό, ως «Πρίγκιπας της Σκηνής του Μαρτυρίου» αποκτάς πλέον αρμοδιότητες περιφερειακής εμβέλειας κι έτσι σε βρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι πολίτες. Υπομονή! Η μέρα της δόξας δεν είναι πια μακρινή.

Στον 25ο βαθμό, ως «Ιππότης του Χαλκού Όφεως» εφαρμόζεις μέτρα που σε όποια χώρα επιβληθούν, Μαύρο Φίδι που τους έφαγε! Διατάζεις πια μεγαλοτραπεζίτες, πετρελαιάδες και βαρώνους διαμαντιών και χρυσού και όπου πέφτει η σκιά σου το Σύμπαν παγώνει.

Ως «Τριαδικός Σκώτος, Πρίγκηψ του Ελέους», στον 26ο βαθμό, ανακαλύπτεις ότι μόνο τέτοιος δεν είσαι. Η λέξη «έλεος» δεν έχει πια κανένα νόημα για σένα, ρώτα και τον Άγιο Πειραιώς να σου το επιβεβαιώσει.

Στον 27ο βαθμό ανακηρύσσεσαι «Μέγας Ταξίαρχος του Ναού» και αποκτάς επίσημα πρόσβαση στο στοκ των παρθένων προς διακόρευση που κάθε Τεκτονικό Μέγαρο διαθέτει στα υπόγειά του. Στη γυναίκα σου λες ότι πάτε με τους αδελφούς σου να πιείτε κανένα ποτηράκι κρασί και να οργανώσετε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ως «Ιππότης του Ηλίου», στον 28ο βαθμό, ασχολείσαι με την τρύπα του όζοντος και πως θα τη διευρύνεις, τους αεροψεκασμούς και τα αλογίσια κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ.

Στον 29ο βαθμό, ως «Μέγας Σκώτος του Αγ. Ανδρέου», αλλά και στον 30ο βαθμό ως «Ιππότης Καντός» δεν κάνεις τίποτα, πέρα από το να εξασφαλίζεις αίμα νηπίων για τους επόμενους βαθμούς.

Ο 31ος βαθμός είναι αυτός του «Μεγάλου Ταξίαρχου, Ανακριτή Επιθεωρητή» και είσαι πια εξουσιοδοτημένος να επιθεωρείς ό,τι σου καπνίσει (με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σε αφήσουν να το κάνεις χωρίς πολλά ζόρια)

Είσαι πια στον 32ο βαθμό, τόσο ψηλά που από κάτω σου αντικρίζεις μόνο σύννεφα. Έχεις ονομαστεί «Ύψιστος Πρίγκιπας του Βασιλικού Μυστικού» και γνωρίζεις και τις 666 επικλήσεις προς τον άρχοντα του σκότους, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο. Η γή τρέμει όπου πατείς και τα λουλούδια μαραίνονται από το βλέμμα σου. Τι άλλο πια να ζητήσεις από τη ζωή; Τα έχεις όλα!

Έφτασε πια η ώρα να μπεις στον πολύ μικρό κύκλο των ισχυρών αυτού του πλανήτη, αυτών που καθορίζουν τις τροχιές των άστρων και εργάζονται ακατάπαυστα για την έλευση του Εωσφόρου. Κατάλαβες για ποιους σου λέω Θανάση μου, τους Κυρίαρχους Μεγάλους Γενικούς Επιθεωρητές του 33ου και Τελευταίου Βαθμού. Αυτούς που μπορούν να έχουν κάθε απόλαυση στο τραπέζι ή στο κρεβάτι τους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο γιατρός τους έχει πια απαγορεύσει τα περισσότερα από αυτά.

Μην κωλώνεις Θανάση μου, τα συρτάρια τους είναι γεμάτα παράσημα, οι τοίχοι τους στολισμένοι με κάθε λογής τιμητικό δίπλωμα και η τσέπη τους ξέχειλη από μαύρο χρήμα που αποκόμισαν από την πολύχρονη καταπίεση και εκμετάλλευση της Ανθρωπότητας. Έχουν ανεβάσει και έχουν καταβαραθρώσει δυναστείες ολόκληρες, έχουν ψεκάσει χημικά μέχρι τα πέρατα της Οικουμένης και έχουν τραντάξει συθέμελα τις οικονομίες κραταιών κυβερνήσεων. Είναι οι 33αρηδες, άσχετα αν οι ταυτότητές τους λένε ότι είναι 80αρηδες, συνταξιούχοι δάσκαλοι, δικηγόροι, ναυτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι ή τμηματάρχες της ΔΕΗ.

Εσύ πρέπει να πιστέψεις εμένα, τον Τσαρούχα, τον Χαρδαβέλλα, την Ελένη Λουκά και τον Άγιο Πειραιώς. ΑΥΤΟΙ είναι ο Εχθρός, Θανάση μου. Τσάκισέ τους, αλλά πρόσεξε μην πάρει η πέτρα το κεφάλι του παππούλη σου….

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα!!! Πολύ ωραία και χιουμοριστική η σημερινή δημοσίευση. Απλά οι άνθρωποι επιλέγουν να πιστέψουν, ότι τους είναι πιο εύκολο, ότι τους είναι πιο εύπεπτο. Ότι δε θα τους κουράσει το λιγοστό και κοιμισμένο μυαλουδάκι τους. Ότι τους συμφέρει καλύτερα, για να έχουν κάπου να ρίξουν το βάρος και τις ευθύνες των δυνών που επέφερε η αδράνεια ολόκληρης της ζωής τους. "Αφού όλο τον κόσμο τον κυβερνάνε οι μασόνοι, εγώ τι μπορώ να κάνω?", "όλοι οι κυβερνόντες μασόνοι είναι"... Ναι αλλά αυτούς πήγαινες ηλίθιε μικροαστούλη και έγλυφες προεκλογικά για να σου διορίσουν το παιδί, το οποίο δεν ξέρει να γράφει το όνομα του. Τότε δεν ήταν μασόνοι, μετά όμως όταν έγινε ή όχι ο διορισμός, γίνανε πάλι μασόνοι. Κοιμήσου λίγο ακόμα στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση που σε βομβαρδίζει και σε κρατάει σε λίθαργο και κρατώντας τον φραπέ, μονολόγησε "Οι μασόνοι φταίνε για όλα"...Μπράβο, την έκανες την επανάσταση σου, ενάντια στους φανταστικούς εχθρούς σου... .ΑΚ.60.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μυημένοι.
Μετά από προσεκτική μελέτη,λόγω καθαρά προσωπικού ενδιαφέροντος και ίσως από περιέργειας"όπως και οι περισσότεροι "βέβυλοι άνθρωποι" παρατηρώ ότι αυτοπροσδιορίζεστε 'ως μία φιλοσοφική κίνηση με στόχο πάντα τον εμπλουτισμό του ανθρωπίνου πνεύματος και την αποφυγή της ύλης.Πως είναι δυνατόν όμως τα περισσότερα από τα μέλη σας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ να είναι ζάμπλουτοι και φορτωμένοι βαριά με πολύ "ΥΛΗ".
Φιλικά
Ο Βέβυλος...

GREEK MASON είπε...

Αγαπητέ "βέβηλε",

Προφανώς έχεις φορολογικά στοιχεία για καθένα από τα 3,5 εκατομμύρια Τέκτονες της Υφηλίου, γιατί εγώ, γνωρίζοντας μόνο μερικές εκατοντάδες αδελφούς μου, φαίνεται ότι είμαι άτυχος, γιατί οι περισσότεροι βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση, άνεργοι ή στριμωγμένοι πολύ άσχημα οικονομικά.

Αν από την άλλη, μιλάς χωρίς πραγματικά στοιχεία, φαίνεται ότι απλά πίστεψες κάποιους επαγγελματίες συκοφάντες...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Φωτισμένε"
Τα στοιχεία τα οποία λές ότι παίρνω από συκοφάντες μάλλον κατηγορείς τους αδελφούς σας.Δεν θέλω να σου πω τα ονόματα τα οποία η ίδια η Μ.Σ.Τ.Ε έχει αναρτήσει στην ιστιοσελίδα της γιατί σίγουρα θα τα ξέρεις.Βέβαια είναι μέχρι του 1950.Άμα κρίνω όμως από τα ονόματα, ο τελευταίος οικτρά οικονομικά έχει από μιά βιλίτσα στην Εκάλη,Φιλοθέη Π.Ψυχικό και πάει λέγοντας.Σίγουρα και στα γκαράζ τους θα έχουν και κάποιο "πνευματικό πορσικούλη".Πνευματικά και φτωχά επαγγέλματα από μεγαλό δικηγόρους, γιατρούς,πολιτικούς,επιχειρηματίες,,καθηγητές,δημ.υπαλλήλους,στρατιωτικούς κ.λ.π ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ.Πραγματικά είναι λυπηρό που εσύ και κάποιοι αδελφοί σου δεν ανήκετε στους άνω και αρνήστε πεισματικά την ύλη...Όσο αφορά, όπως και σείς μ'αρέσει ο ΔΥΙΣΜΟΣ δηλαδή στην βιβλιογραφία (χωρίς νά'χω κάποιο ανάδοχο) που έχω, μελετάω βιβλία συγγραφέων "μυημένων και αμύητων και συγκρίνοντας και τις δύο απόψεις βγάζω τα συμπεράσματά μου.
Ευχαριστώ πολύ.
Ο "Αφώτιστος"

GREEK MASON είπε...

Θα σου πω μια ιστορία φίλε μου. Σε μια παλιά σειρά στην Αμερικανική TV, ο ήρωας είχε βγάλει το συμπέρασμα ότι κάποια γνωστή του κοπέλλα ήταν πόρνη. Όταν της το είπε, αυτή (που ήταν ψυχοθεραπεύτρια) του έδωσε την κάρτα της που έλεγε "Jane Smith, Therapist". Aυτός όμως είχε "κολλήσει" τόσο πολύ που διάβασε "Jane Smith, The rapist"...

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι δεν γίνεται ένας Τέκτονας πλούσιος και διάσημος, απλά κάποιες φορές κάποιοι διάσημοι ή πλούσιοι μπορεί να γίνουν Τέκτονες. Το να "κολλάς" όμως σε αυτούς, αγνοώντας την συντριπτική πλειοψηφία (Η ΜΣΤΕ δημοσίευσε 200 ονόματα ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες των Τεκτόνων του 19ου και 20ου αιώνα)προδίδει εκ μέρους σου προκατάληψη και το γεγονός ότι τελικά βλέπεις αυτό μόνο που θέλεις να δεις.

Δεν έκανες καν τον κόπο να κρινεις ακόμα και αυτούς τους ανθρώπους που καταγράφονται, για την πνευματική τους αξία και την κοινωνική τους προσφορά, απλά πέταξες κάποιες ανοησίες περί ψυχικών, πόρσε και χρημάτων και νομίζεις ότι "καθάρισες" και απέδειξες τη θέση σου.

Φοβάμαι ότι συζητάμε σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, και η ανταλλαγή συνθημάτων με ντουντούκες ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου.

GREEK MASON είπε...

Και μια και το ανέφερες, θα σου συστήσω να διαβάσεις τις βιογραφίες του Σπυρίδωνα Νάγου, Μέγα Τέκτονα και πατέρα του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, του Νικ. Καρβούνη, μέλους του ΚΚΕ και ποιητή του "στ'άρματα, στ'άρματα, εμπρός στον αγώνα" και του καθηγητή Γεωργαλά, ιδρυτή της ΕΠΟΝ. Επίσης θα σου συστήσω να διαβάσεις απερίσπαστος τι προσφορά είχε στην κοινωνία (πέρα από τα πολιτικά του σφάλματα) ο Ιωάννης Μεταξάς. Και επί τη ευκαιρία, δες ποιοι ίδρυσαν την Αντικαρκινική Εταιρεία και το Νοσοκομείο "Αγ. Ανάργυροι". Και μια και θα αρχίσεις το διάβασμα, ρίξε μια ματιά για την προσφορά και τις θυσίες των Τεκτόνων στον Μακεδονικό Αγώνα και ποιος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη από τους Ναζί όταν αυτοί μπήκαν στην Αθήνα.

Αλλά, καμάρι μου, είπαμε, εσύ κόλλησες στις Πόρσε και τη Φιλοθέη, με το σκεπτικό "όποιος είναι αστός, είναι εκ προοιμίου εγκληματίας".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Greek Mason.
Άν και φωτογραφίζεσαι πολιτικά δεν θέλω ν'ακολουθήσω.Παρ'όλα αυτά η αντικαρκινική εταιρεία καί όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πού ανέφερες παραπάνω για μένα είναι απλά ένα "προπέτασμα καπνού" και τίποτα άλλο.Παράδειγμα.Έχουμε ως καλοί επιχειρηματίες ένα αντικαρκινικό σύλλογο, συγχρόνως όμως λειτουργούμε μία βιομηχανική μονάδα που "ξερνάει καρκίνο".Όσο αφορά τους ΝΑΖΙ δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας αποτυχημένος ζωγράφος που κατέλειξε σε άσυλο απόρων,ξαφνικά έγινε ιδρυτής του Γ ράϊχ.Ποιές μυστικές εταιρείες ξεκίνησαν τον Β'παγκόσμιο πόλεμο;Ο Ναζισμός είναι γεμάτος από μυστικιστικά σύμβολα.Τι βαθμό στη Μασωνία είχε ο Χάρρυ Τρούμαν ο οποίος έριξε δύο ατομικές βόμβες;Ποιοί βρίσκονται από πίσω στη σημερινή οικονομική κρίση;'Εχω αμέτρητα ερωτήματα και μηδέν απαντήσεις.Σε καμμία περίπτωση δεν είμαι εχθρικός στον Τεκτονισμό αλλά ως αμύητος έχω την επιλογή να μελετάω και να σκέφτομαι ελεύθερα.
"Ένδον Σκάπτε φίλε μου και σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου..

GREEK MASON είπε...

Καμιά φορά αγαπητέ μου, η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια, αλλοιώς δεν θα έβαζες το όνομα του Χίτλερ μαζί με των Μασόνων στην ίδια πρόταση.

200.000 Μασόνοι από όλη την Ευρώπη εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ. Ο υπ'αριθμ. 1 εχθρός του Ραϊχ, που συνελήφθη πρώτος από τους Ναζί στην Ελλάδα ήταν ο Μέγας Διδάσκαλος Φιλώτας Παπαγεωργίου, το 1941.

Κάποιος όμως, όπως καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου, σε έχει πείσει ότι για όλα τα κακά της γης υπεύθυνοι είναι οι Μασόνοι.

Δικαίωμά σου να ασπάζεσαι αυτές τις απόψεις, αλλά πριν μιλήσεις για "προπετάσματα καπνού", κοίτα να πράξεις το 1/1000000στό από όσα έχουν κάνει οι Μασόνοι για την καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων τους.

Και ναι, ο Χάρρυ Τρούμαν ήταν Τέκτονας 33οθ βαθμού και πρώην Μ.Δ. της Μεγάλης Στοάς του Μιζούρι, αλλά τη βόμβα την έριξε ως Αμερικανός Πρόεδρος και όχι ως Τέκτονας. Βλέπεις, πέρα από ότι νομίζεις, ο καθένας από εμάς τους μιαρούς Μασόνους, είναι πρώτα Πατριώτης και μετά Μασόνος.

GREEK MASON είπε...

Και αν θέλεις όπως λές να ενημερώνεσαι αμερόληπτα, ελπίζω να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις κάποιες περισσότερες αναρτήσεις εδώ μέσα, ως άλλη άποψη, και θα είναι χαρά μου να σου απαντήσω στις απορίες σου, αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω με αυτό το ασήμαντο μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Greek Mason.
Χαίρομαι που μου απαντάς και χρησιμοποιείς το χρόνο σου στίς απορίες μου.Ίσως θά'ταν καλύτερα να τα λέγαμε κανονικά και όχι μέσω μιάς μαύρης οθόνης.Παρ''ολα αυτά την ξεροκεφαλή μου δεν την αλλάζεις.Παράδειγμα δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει ο "Πατριωτισμός" με τον κοσμοπολιτισμό και την παγκοσμιοποιήση που πρεσβεύετε.Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τείνει ν'αλλάξει εντελώς πληθυσμιακά με μπροστάρηδες τις δήθεν Μ.Κ.Ο και όλους τους δήθεν φιλανθρώπους(προπέτασμα καπνού) που καταστρέφουν τον τόπο μας.Εσύ αυτά δεν τα βλέπεις δε τα ξέρεις;Αγαπητέ μπορώ να γράφω ατέλειωτες ώρες αλλά πάντα ήμουν καλύτερος στα προφορικά.

GREEK MASON είπε...

Aγαπητέ μου φίλε, ΕΔΩ είναι το σημείο που κάνεις το λάθος που σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ο Τεκτονισμός ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και ποτέ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως "κοσμοπολίτικο" κίνημα. Αφενός ΔΕΝ υπάρχει Κεντρικό Συμβούλιο (κάθε χώρα έχει ανεξάρτητα τάγματα τα οποία απλά αλληλοαναγνωρίζονται) και αφετέρου ο Τεκτονισμός είναι φιλοσοφικό Κίνημα Διαφωτισμού και έτσι ήταν από τον 18ο αιώνα που δημιουργήθηκε με τη σημερινή του μορφή. Ποτέ δεν είχε σχέσεις με ΜΚΟ και ποτέ δεν έκανε "δήθεν" φιλανθρωπίες. Μάλιστα λειτουργεί τόσο αθόρυβα, όσον αφορά τις φιλανθρωπίες, που οι περισσότεροι συμπολίτες μας ούτε καν το γνωρίζουν. Μην μας μπλέκεις με κάτι δεσποτάδες που όταν μοιράζουν 3 κιλά φασόλια καλούν 18 κανάλια της TV.

Και κάτι τελευταίο... Οι Μασόνοι δεν μένουν κάπου μακρυά, σε μια πολυτελή περιοχή, μέσα σε παλάτια. Είναι οι γείτονές σου, τα ξαδέρφια σου, οι συνεργάτες σου στη δουλειά, ο υπάλληλος πίσω από τον γκισέ και ο δάσκαλος του παιδιού σου. Δεν είμαστε Θρησκεία και δεν πρεσβεύουμε καμία πολιτική ιδεολογία. Γι αυτό σε παρακίνησα να διαβάσεις τις άλλες αναρτήσεις μου, για να καταλάβεις ότι δεν είμαστε τίποτα από αυτό που πιστεύεις...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Greek Mason.
Όλα σας τα τυπικά είναι αντιγραφή αρχαίων μυστηριακών θρησκειών από Αιγυπτιακά,Διονυσιακά,Ελευσίνια,Καμβείρια,Καμπαλλά,Ινδικά και τόσα άλλα.Όλοι οι πολιτικοί που ελέγχουν παγκόσμια τον πλανήτη ανήκουν στις στοές σας.Όλες οι επαναστάσεις, Γαλλική,Αμερικανική,Ελληνική,Οκτωβριανή ακόμα μέχρι το πουλί της χούντας υποκινήθηκαν από αδελφούς σου.Οι σύγχρονοι πολιτικοί της Ελλάδος από Καποδίστρια,Βενιζέλο,Καραμανλή άσε μη πω άλλους, ήταν τέκτονες.Τώρα αν για τα άνω δεν έχετε σχέση με Θρησκεία και πολιτική ε τότε εγώ δεν είμαι άνθρωπος.

GREEK MASON είπε...

Μάλλον εκεί που τα έμαθες αυτά περί των τυπικών μας, δεν σε ενημέρωσαν σωστά. Ναι, υπάρχουν αδελφοί που ασχολούνται με θέματα εσωτερισμού, αλλά αυτό δεν είναι ούτε υποχρεωτική "ύλη", ούτε αγγίζει τον συμβολικό τεκτονισμό, όπως έχω γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μου. Όμως, η κάθε συζήτηση περί θρησκείας απαγορεύεται αυστηρά μέσα στις στοές.

Οσο για όλα τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρεις, ναι, υποκινήθηκαν από Τέκτονες (εκτός βέβαια από τη χούντα) αλλά ως άτομα, ποτέ ως στοές. Οπως λέω, ο Τεκτονισμός μπορεί να είναι το υπομόχλιο, αλλά ποτέ ο μοχλός...

GREEK MASON είπε...

Και για μια ακόμα φορά, θα σου πω κάτι πολύ απλό. Ναι υπάρχουν Τέκτονες που είναι επιχειρηματίες, πολιτικοί, λαμόγια, εγκληματίες, άγιοι, ιερωμένοι, δικτάτορες κλπ... Οπως βέβαια υπάρχουν Ελληνες που έχουν αυτές τις ιδιότητες. Δεν είναι ο Τεκτονισμός που τους τις προσέδωσε, μην μας θεωρείς τόοοοσο ισχυρούς. Ο Τεκτονισμός δεν είναι οι Τέκτονες, όπως ο Ελληνισμός δεν είναι τα λαμόγια που μας οδήγησαν στην κρίση και Χριστιανισμός δεν είναι οι παπάδες με τις βαθειές τσέπες και την αδυναμία στα αγοράκια. Το πόσο καλός Τέκτονας, Ελληνας ή Χριστιανός είσαι, εξαρτάται πάντα από εσένα, όχι από τους θεσμούς που ανήκεις...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Greek Mason.
Τώρα ερχόμαστε σε μια κοινή δίοδο.Συμφωνώ με τα άνω και επαυξάνω.Ξέρω για παράδειγμα ότι στο Άγιο Όρος δεν υπάρχουν μόνο πιστοί ασκητές, αλλά όταν ανήκεις σε μια οργάνωση είτε είναι μια Χριστιανική αδελφότητα ένας σύλλογος ή το κυριότερο μια μυστική εταιρεία όπως εσύ έχεις υποχρεώσεις προς αυτούς.Θέλω να πω ότι κάπου οι προσωπικές ελευθερίες χάνονται.Παράδειγμα πολύ απλό.Συγκεντρωνόμαστε κάθε εβδομάδα βετεράνοι μπασκετμπολίστες και παίζουμε συγκεκριμένη ώρα και μέρα μπάσκετ.Άμα λείψω μια φορά αρχίζουν οι μουρμούρες και οι διαμαρτυρίες από τους συμπαίχτες μου.Σκέψου τώρα ν'ανήκεις σε μία οργάνωση σαν την δικιά σας.Είσαι δεσμευμένος.Παρ'όλα αυτά θα συμφωνήσω απόλυτα με την άνω απάντησή σου.Για μένα προσωπικά αν αγαπάς την οικογένειά σου,την πατρίδα σου και είσαι θρησκευόμενο άτομο(όποια θρησκεία γουστάρεις)πιστεύω ότι πάντα θα έχεις ισορροπία στη ζωή σου..

Ανώνυμος είπε...

Τέλος αγαπητέ ότι άκρως ελάχιστα καιφτωχά ξέρω περί τεκτονισμού τα γνωρίζω αυτοβούλως χωρίς καμιά βοήθεια και από προσωπικό ενδιαφέρον,δεν ανήκω πουθενά,είμαι Χ.Ο αλλά όπως οι περισσότεροι άντε να πάω στην εκκλησία Μ.Παρασκευή ή σε κανένα γάμο,βάπτιση. Παρ'όλα αυτά γουστάρω που είμαι ορθόδοξος.Ευχαριστώ.

GREEK MASON είπε...

Για κάποιο λόγο, αγαπητέ μου Θανάση, τα σχόλιά σου εξακολουθούν να υπαινίσσονται κάποια πράγματα που ποτέ δεν είπα:

1. Ότι ο Τεκτονισμός είναι κάποια θρησκευτική αίρεση. Κι όμως, κι εγώ ορθόδοξος είμαι και υπάρχουν μέσα στις στοές μας άτομα ιδιαίτερα αφιερωμένα στην ορθόδοξη πίστη. Το να είσαι Τέκτονας, καθ'ουδένα τρόπο δεν αναιρεί τη θρησκευτικότητα οποιουδήποτε, χριστιανού, εβραίου ή μουσουλμάνου.

2. Ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είναι μυστική ομάδα. Είναι μια αδελφότητα αναγνωρισμένη, με γνωστή διεύθυνση, διοίκηση και καταστατικό, η οποία εκ παραδόσεως 300 χρόνων (και άλλων 1000 από τους προκάτοχούς μας μεσαιωνικούς λιθοξόους και χτιστάδες των χριστιανικών ναών), τηρεί μια μυστικότητα στα Τυπικά της, όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία ανθρώπων (π.χ. πότε σε κάλεσε ο Μαρινάκης να παρακολουθήσεις συνέλευση του Ολυμπιακού;)

3. Μπορεί να έχουμε κάποια κριτήρια για να αποδεχθούμε την εισδοχή κάποιου αμυήτου στον Τεκτονισμό (διάβασε το τελευταίο μου άρθρο), αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δέσμευσή του σχετικά για το αν αποφασίσει να αποχωρήσει. Απόδειξη ότι πριν 30 χρόνια υπήρχαν περίπου 20.000 τέκτονες και τώρα δεν ξεπερνούν συνολικά τις 4.000. Δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι τους υπόλοιπους τους... δολοφονήσαμε γιατί ήθελαν να αποχωρήσουν; Αποχωρείς όποτε θέλεις και η παρουσία σου είναι πάντοτε προαιρετική. Βέβαια, αν λείπεις πάνω από το 30% των συνεδριάσεων κάθε χρόνο, χάνεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις αρχαιρεσίες της στοάς σου. Τόσο απλά!

Επειδή το μακρύναμε πολύ το thread, θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σου μέσω e-mail στο grmason100@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο.
Να'σαι καλά για τις απαντήσεις που μου δίνεις.Είναι ωραίο να κάνεις "φιλοσοφικές" συζητήσεις έστω μέσω μιας μαύρης οθόνης.Το ότι το μακρύναμε έχεις δίκιο,έτσι όμως δίνουμε την ευκαιρία σε πολλούς συνανθρώπους μας "μυημένους και αμύητους"να παρακολουθούν τον ψηφιακό διάλογό μας και να βγάζουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.Αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου.Άν τη χρησιμοποιείς για καλό κάνεις πολύ καλό αντίθετα κάνεις πολύ κακό...

GREEK MASON είπε...

Όπως γράφω και σε διάφορα άρθρα μου, φίλε Θανάση, το μπλογκ αυτό ξεκίνησε όχι με σκοπό να προσηλυτίσω οποιονδήποτε, ούτε να κερδίσω δόξα, πλούτη ή αναγνώριση. Μάλιστα, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΜΣΤΕ διαπράττω "παράπτωμα", μια και δεν έχω λάβει άδεια από τον Μεγάλο Διδάσκαλο για να δημοσιεύω άρθρα περί τον Τεκτονισμό.

Όμως, το πράττω ανώνυμα, καθαρά από αγάπη για το θεσμό, μη περιμένοντας να κερδίσω οτιδήποτε και με μοναδική μου επιθυμία να διαλύσω όλες αυτές τις παρανοήσεις που υπάρχουν στην κοινωνία, και για τις οποίες ομολογώ ότι δεν είμαστε και εμείς οι Τέκτονες άμοιροι ευθυνών, μια και για πάρα πολλά χρόνια αφήσαμε όποιον ήθελε να μας συκοφαντήσει να το πράττει ανεξέλεγκτα και χωρίς αντίλογο.

Θεωρώ ότι δίνω φωνή στις εκατοντάδες των νέων ανθρώπων που έχουν ενταχθεί στον Τεκτονισμό και νοιώθουν αδικημένοι και πικραμένοι για τα όσα ακούγονται από τον κάθε Ταλιμπάν της Ελληνικής Κοινωνίας. Και μόνο αυτό με κάνει να νοιώθω δικαιωμένος..

Νά'σαι καλά και δεν σου ζητάω να μας λατρέψεις, απλά να μάθεις και την αντίθετη άποψη, που ως τώρα δεν είχε ακουστεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα (είμαι διαφορετικός ανώνυμος.

Αναφέρθηκε πιο πάνω:
<>

Το καταστατικό σας είναι αντισυνταγματικό και συγκρούεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, δεν μου πήρε την παραπομπή. Ήτανε η εξής: Μάλιστα, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΜΣΤΕ διαπράττω "παράπτωμα", μια και δεν έχω λάβει άδεια από τον Μεγάλο Διδάσκαλο για να δημοσιεύω άρθρα περί τον Τεκτονισμό.

GREEK MASON είπε...

Tότε αγαπητέ μου, όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα, σύλλογοι και ενώσεις είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, μια και συνήθως ορισμένοι μόνο άνθρωποι από αυτά επικοινωνούν επίσημα με τον Τύπο, σχετικά με τις πολιτικές τους. Μη βιάζεσαι να κρίνεις, γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λες...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η μεγαλύτερη απάντηση δε δόθηκε.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΚΤΩΝ;

GREEK MASON είπε...

Αυτό, αγαπητέ Ανώνυμε, έχει να κάνει με τις εσωτερικές αναζητήσεις του καθένα μας. Γιατί άλλωστε να γίνει κάποιος Ολυμπιακός, ΠΑΣΟΚ, φυσιολάτρης ή σεφ; Έχει να κάνει με το αν νοιώθει κανείς ότι η ύπαρξή του και τα πιστεύω του δικαιώνονται μέσα από μια δραστηριότητα και από τη συμμετοχή του σε μια ομάδα ανθρώπων.

Οπότε, όποια απάντηση κι αν επιχειρήσω να σου δώσω, θα είναι μόνο προσωπική και όχι αντικειμενική, διότι, πολύ απλά, ο Τεκτονισμός είναι μια καθαρά βιωματική υπόθεση και ο καθένας μας ανήκει στις τάξεις του για διαφορετικούς λόγους.

Unknown είπε...

OUaOU!....ena toso kalo kai elafri post se autoto blog me tosa pragmata apo kato pou den prepei na ipothoun me toso epithesi ston logo!
einai epilogi tou kathenos na einai oti thelei kai opws thelei,den nomizw na ginetai kapoios kati se varos ton alon mono ama oi aloi dosoun toso simasia wste na xalastoun me auto!
den iparxei logos na katakrinoume epiloges kapiou!!!

Ανώνυμος είπε...

greek mason ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ..ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΞΕΡΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΗΘΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΙ..ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΞ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΩΩΩ1 αυτα τα βαρησημαντα που λες,δεν τα σκεφτηκε!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο greekmason,ειναι τιμη για τη στοα να εχει τετεια μελη.

GREEK MASON είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε της 16/6, είναι πολύ πιο ευχάριστο για τα μάτια μου να διαβάζω κανονικό κείμενο και όχι με κεφαλαία, γιατί νοιώθω σα να μου φωνάζεις. Μπορεί να μη σε ..."πήθω", όπως λες, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι απλά προσπαθώ να μιλήσω για όλα αυτά που δεν σου είπαν στο Κατηχητικό ή στις εφημερίδες που διαβάζεις. Αν εσύ δεν το πιστεύεις, μπορείς κάλλιστα να περιμένεις τη μέρα που θα μας κρεμάσουν, όλους εμάς τους προδότες. Ως τότε, καλό καλοκαίρι.

I.Skouroliakos είπε...

Χαχαχα πολυ καλο κείμενο.
Ο τεκτονισμος ειναι γνώση, και η γνώση δεν πεθαίνει ποτε.
Ειπον.
Δ

Ανώνυμος είπε...

πέθανα στο γέλιο με το ποστ σου... απλά φοβερό.

Unknown είπε...

Ωραία χαζό ανάρτηση έβαλες Ο τεκτονισμός είναι ένα σύστημα Ευημερίας για τον άνθρωπο οι υπόλοιποι που λέτε βλακείες για το θέμα θα πεθάνετε στη φτώχεια σας

Ανώνυμος είπε...

Ο greek mason εχει ποτιστεί απο τις βλακείες που τους λένε στην στοά.Λογικα εχει ακόμα δρόμο προς τον 33ο βαθμό και μας τα πρήζει υπερασπίζοντας όλους τους προδότες του έθνους και της Ορθοδοξίας.kepp going φίλε μασονε και σε καμία 10ετια που θα αποκτήσεις λίγη περισσότερη δύναμη θα γάμος και ΕΣΥ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό.Μην φοβάσε!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ πολύ όμορφο το blog σου (το όποιο το βρήκα τυχαία ψάχνοντας κάτι που δεν θυμόμουνα σε ένα βαθμό του σκωτικου ,ο γραφων ειναι πλέον στον 28) μακάρι να είχαμε και άλλους σαν και εσένα
ΜΤΤΑΔΑΣΠ και της Επ:. zizel
:)

Ανώνυμος είπε...

αυτό με τις παρθενες αραγε ισχυει...? συγγενης μου με βαθμο μαθητη μου ειπε πως κατά τη διαρκεια μιας τακτικης συνάντησης στη στοα του, ακουστηκαν φρικιαστικα ουρλιαχτα από καποιο σημειο του μεγαρου...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό καλοκαιρι αδελφοί μου,

Εξαιρετικό το blog σου, θα προσθέσω στο ίδιο υφος ...!! ότι χρειαζόμαστε δύναμη για να πετύχουμε τους σκοπούς μας!!
Η ώρα πλησιάζει...!!!
Καλή συνέχεια σε όλους και Υπομονή μέχρι τον Ερχομό Του..!!!

ΜΤΑΑ
Τ.Π- Δ.Α(135)

vezouvioss είπε...

οτι μαλακια θελει γράφει ο καθενας......

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, πρόκειται για ένα μακροσκελές πλην εξαιρετικό ανέκδοτο! Δεν έχω κάποια σχέση με τον ελευθεροτεκτονισμό, αλλά, ταυτόχρονα, και κανένα λόγο να ρέπω προς θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες βρίσκουν πρόσφορο και συνάμα γόνιμο έδαφος προς εξάπλωση και αποδοχή, εφόσον υπάρχει ένα πέπλο μυστικότητας γύρω από τις τεκτονικές εργασίες, αλλ' ουχί μυστηρίου. Έχοντας διαβάσει λίγα πράγματα για το τάγμα, αλλά "ένα κλικ" περισσότερα από το να χαρακτηριστώ ημιμαθής, άρα και επικίνδυνος για το σύνολο, θεωρώ πως αυτή η μυστικότητα κατά τις εργασίες των στοών αφορά περισσότερο τα ίδια τα μέλη παρά εμάς τους αμύητους και άσχετους με το τάγμα. Και εξηγούμαι: μέσα από τον συμβολισμό που οδηγεί και ενθαρρύνει τα μέλη να πλησιάσουν την αυτογνωσία μέσα από την δική του ο καθένας οπτική γωνία (αυτό το ονομάζουν ελευθερία ή κάνω λάθος;;), οι τελετές μύησης στον εκάστοτε βαθμό αποτελούν ένα ενδιαφέρον και, γιατί όχι "μαγευτικό" ταξίδι που κρατά το ενδιαφέρον άσβηστο για περαιτέρω εξερεύνηση, πρώτα απ'όλα του εαυτού τους. Εάν λοιπόν γίνουν γνωστά τα τελετουργικά και οι διάλογοι τους τοις πάσι, τότε χάνεται το ενδιαφέρον και η έκπληξη, ίσως όχι μεμιάς, αλλά πάντως σίγουρα. Σε αυτούς που ακόμη επιμένουν στο ερώτημα "γιατί οι συνεδρίες-εργασίες των στοών δεν είναι ανοιχτές προς το κοινό;" ας κοιτάξουν γύρω τους και ας απαντήσουν στο ερώτημα "γιατί οι επαγγελματίες-μέλη εταιρειών, γραφείων, ομίλων, λεσχών δεν το κάνουν;". Επειδή, όμως βλέπω ότι η αφέλεια περισσεύει και πολλοί θα απαντούσαν αβίαστα ότι σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις κάποιοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν κάποιους άλλους και έτσι οδηγούνται μοιραία σε κλειστές συνεδριάσεις, θα θέσω ένα άλλο ερώτημα: ποιος θα έδινε την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα στην/στον σύζυγο στη μέση πολυσύχναστης λεωφόρου και θα φώναζε δυνατά το ΡΙΝ; Αν και με αυτό το ερώτημα συνεχίζετε να κατηγορείτε τους τέκτονες για όλα τα προαναφερθέντα, παρακαλείσθε να μην διαβάσετε ποτέ ξανά για τίποτα, απλά και μόνο επειδή η ημιμάθεια σας έχει γίνει αυτοσκοπός και όχι παροδική κατάσταση και σκαλί προς τη γνώση. Επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ είμαι τέκτονας και ουδεμία σχέση έχω με τον τεκτονισμό. Προσπαθώ απλά ακόμη και μέσα από την οικογένεια που "έφτιαξα", μέσα από την εργασία μου, μέσα από τις ασχολίες μου και μέσα από τη μελέτη και όχι ανάγνωση σε ότι πιάνω, να γνωρίσω πρώτα τον εαυτό μου και το είδος μας εν γένει.
Και πάλι πρόσφερες άφθονο γέλιο με τους 33!!!

Ανώνυμος είπε...

Τοσο τρομερα και φοβερα πραγματα γινονται ε;
ξεχασες να αναφερεις την λατρεία του βεζελβουλη γυρω απο την παρθένα.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ άνθρωπε,
θα ξεκινήσω από την τελευταία σου πρόταση "φενάκη είμαι εχθρικός με τον τεκτονισμό αλλά..."
Αλλά τι; Επειδή και εγώ αμύητος είμαι αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι για όλα τα κακά του κόσμου φταίει η μασονία. Να μου πεις οι μασόνοι (μερικοί από αυτούς) θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά γιατί αλήθεια να χρεώνουμε τα εγκλήματα τους μόνο στην μασονικη τους ιδιότητα;
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και άλλα κοινά στοιχεία, όπως π.χ είναι καθολικοί κλπ.
Επειδή ο τεκτονισμός, τουλάχιστον στην Ελλάδα, πρόσφερε στο παρελθόν πολλά στο έθνος μας θα έλεγα αν δεν τον τιμούμε τουλάχιστον να τον σεβόμαστε.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση
Μάκης μη μασονος

Μο.Κ.Κ. είπε...

εννοείς... "πολλή ΥΛΗ", έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Μαλακιες στο πεντάγραμμο....
Δεν ισχύει τίποτα από τα γραφόμενα.
Εντυπώσεις μόνο για τους μην γνωρίζοντας....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Γιατί πρέπει να είναι κάποιος 21 χρόνων ώστε να γίνει τέκτονας.Υπάρχει λόγος η είναι απλά έτσι, Ε αν είναι απλά χωρίς λόγο ο κανονισμός,μπορεί να γίνει κάποια εξαίρεση ;