Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ταχύρρυθμη Τεκτονική Καριέρα... Σπεύσατε!



Καλέ μου φίλε και κατρουλιάρη αναγνώστη μου Θανάση, σήμερα σου κομίζω νέα που είμαι βέβαιος ότι θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα, μια και επιτέλους βρήκα τρόπο να σου εξασφαλίσω ότι όλο αυτό το διάστημα καθ όν εσύ με είχες ρημάξει στις ερωτήσεις, δεν πήγε χαμένο και δεν θα σε καθυστερήσει στην τεκτονική σου καριέρα, όποτε αποφασίσεις να «κρούσεις ατάκτως τη θύρα του Ναού».

Όλο-όλο που έχεις να κάνεις είναι να αγνοήσεις τα σκουριασμένα, βραδέως έρποντα και παραδοσιακά Τεκτονικά τάγματα, σαν αυτό της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, τα οποία (άκουσον-άκουσον) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ανέλιξη ενός Τέκτονα πρέπει να γίνεται σταδιακά και αφού έχει εντρυφήσει στα τυπικά των βαθμών του κάθε φορά, και να επιλέξεις ένα μοντέρνο, αεροδυναμικό και ταχύτατο σχήμα, όπως αυτό που σου υπόσχεται η οργάνωση  Kairoscopical Society (ή κάπως έτσι) (www.kairosociety.org).

H «τεκτονική» αυτή οργάνωση, που ιδρύθηκε από παιδιά τζιμάνια, μόρτες και καραμπουζουκλήδες, όπως θα δεις και στην ιστοσελίδα τους, μέσα σε 2 μόνο ημέρες (και φαντάζομαι με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο), «καθαρίζει» για πάρτη σου και σε κάνει κραταιό αδελφό 33ου βαθμού, επιτρέποντάς σου πλέον να συνταράζεις την Πλάση συθέμελα και να φοράς όλα αυτά τα φανταχτερά βρακοζώνια και παράσημα που μοστράρουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους, σαν μοντελάκια του μασονικού Vogue.

Κι αν δεν με πιστεύεις, δες κι εσύ τι γράφουν στην ιστοσελίδα τους, καλέ μου Θανάση:

"Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας (πρώτο μέρος) της Τελετής Μύησης στο OSMTL, ο υποψήφιος μυείται στους πρώτους 14 Βαθμούς αυτού του εσωτερικού συστήματος –συγκεκριμένα στους εξής: (1) Μαθητής, (2) Εταίρος, (3) Διδάσκαλος Τέκτων, (4) Μυστικός Διδάσκαλος, (5) Τέλειος Διδάσκαλος, (6) Γραμματεύς εξ Απορρήτων, (7) Έφορος και Δικαστής, (8) Επόπτης των Οικοδομών, (9) Διδάσκαλος Εκλεκτός των Εννέα, (10) Έξοχος Εκλεκτός των Δεκαπέντε, (11) Υπέρτατος Εκλεκτός των Δώδεκα, (12) Μέγας Διδάσκαλος Αρχιτέκτων, (13) Διδάσκαλος της Ιερής Βασιλικής Αψίδος της Ιερουσαλήμ, και (14) Μέγας, Εκλεκτός, Τέλειος και Υπέρτατος Τέκτων.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας (δεύτερο μέρος) της Τελετής Μύησης στο OSMTL, ο υποψήφιος μυείται στους Βαθμούς 15ο έως και 33ο αυτού του εσωτερικού συστήματος –συγκεκριμένα στους εξής: (15) Ιππότης της Ανατολής ή του Ξίφους, (16) Πρίγκηψ της Ιερουσαλήμ, (17) Ιππότης της Ανατολής και της Δύσεως, (18) Πρίγκηψ Ροδόσταυρος, (19) Μέγας Ποντίφηξ, (20) Μέγας Διδάσκαλος των Συμβολικών Στοών, (21) Πατριάρχης Νωεΐτης, (22) Πρίγκηψ του Λιβάνου, (23) Αρχηγός της Σκηνής, (24) Πρίγκηψ της Σκηνής, (25) Ιππότης του Χαλκού Όφεως, (26) Πρίγκηψ του Ελέους, (27) Ιππότης της Ιερουσαλήμ ή του Ναού, (28) Ιππότης του Ηλίου, (29) Ιππότης του Αγίου Ανδρέου, (30) Ιππότης Καδώς ή Ιππότης του Λευκού και Μέλανος Αετού, (31) Μέγας Επιθεωρητής Ταξιάρχης Δικαστής, (32) Υπέρτατος Πρίγκηψ του Βασιλικού Μυστικού, και (33) Ύπατος Μέγας Γενικός Επιθεωρητής.

Οι διδασκαλίες, οι ιστορικές διαλέξεις και τα μυστικά των ανωτέρω 33 Βαθμών κοινοποιούνται στον υποψήφιο πλήρως• ουδείς εξ αυτών των Βαθμών αποδίδεται στον υποψήφιο απλώς “κατ’ όνομα”. "

Το ευαγές αυτό ίδρυμα, είναι δηλαδή για τον Ελληνικό Τεκτονισμό, ό,τι και τα «ΙΕΚ Κομμωτικής Μπέμπα» για την ανώτατη εκπαίδευση. Απορώ δε που δεν έχουν αποφασίσει να διαφημίσουν τέτοιο κελεπούρι στην TV, ώστε ο κάθε πικραμένος από το Χρηματιστήριο αγρότης του Θεσσαλικού κάμπου να μην πάει να γίνει Κραταιός και Σοφότατος και να μοστράρει τα σκληρά αποκτηθέντα περιζώματά του στο καφενείο του κυρ Παντελή, στην παραλία του Αγιόκαμπου.

Μόνο στην Ελλάδα, Θανάση μου!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με έκανες και γέλασα αδελφέ μου. Όλα τα σκοτώνω όλα τα μαχαιρώνω. Που τέτοια προνομία εμείς της Μεγάλης Στοάς. Θα πρέπει να περιμένω καμιά 30ααρια χρόνια για να ανυψωθώ στο 32ο και τιμητικά ( αν ποτέ γίνει αυτό) στο 33ο. Να σκεφτώ μια μεταγραφή ? Ίσως και το κάνω.....η να ιδρύσω το δικό μου Χαλιφάτο και να μοιράζω τίτλους χαλίφη και ιπτάμενα χαλιά...

Ανώνυμος είπε...

Λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορώ να πάρω τους 33 βαθμούς σε μια ημέρα παρακολουθώντας πρωί και απόγευμα;

Ανώνυμος είπε...

Και ακόμα πείνα δεν έπεσε. !

JSP είπε...

Εγω παλι, Κωστα ζηλευω τό μεταλιο πού εχει στά παπαρια του ό τριτος απο αριστερα τής φωτογραφίας.Ευελπιστώ κάποτε καί τά δικά μου νά τυχουν τέτοιας τιμής

GREEK MASON είπε...

Πραγματικά, αν διαβάσετε όλους αυτούς τους τίτλους που έχουν απονείμει ο ένας στον άλλο εκεί μέσα, δεν σας έρχονται στο μυαλό κάτι αρχιστράτηγοι αφρικανικών χωρών που δεν γνώριζαν να γράψουν ούτε το όνομά τους;

GREEK MASON είπε...

".....Συνεπώς, εντός των Εργαστηρίων του OSMTL, όλοι οι Αδελφοί και όλες οι Αδελφές του OSMTL συναντώνται και εργάζονται μαζί ως ισότιμα μέλη του 33ου Βαθμού του Τάγματος".
Θανάση κραταιέ, σου'φεξε!

Ανώνυμος είπε...

ερωτηση κρισεως: επιτρεπεται να εισαι στη Μεγαλη Στοα της Ελλαδος και στο εμιρατο του OSMTL παραλληλα?quiz

GREEK MASON είπε...

Οπα! Αρχίσανε οι διαρροές!

Ανώνυμος είπε...

Προς KAIROLOGICAL SOCIETY

Παρακαλώ, υπάρχει η δυνατότητα αντί για 2 full ημέρες , να παρακολουθήσω το σεμινάριο σε 4 απογεύματα ? . Επίσης , θα ήθελα το πτυχίο να σταλεί σπίτι μου με ταχυδρομείο και να πληρώσω με 40 δόσεις μέσω πιστωτικής

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πεί Τεκτονισμός fast track και εμείς οι αδαείς περιμέναμε χρόνια για ένα βααθμό όταν οι παλαιότεροι αδελφοί μας έλεγαν: Μή Βιάζεσαι παραφράζοντας το ΜΒ του περιζώματος μας.
Αλλά προσέξατε το καλύτερο Αδ.'. ?
Η εταιρεία είναι ΕΠΕ Βουλγαρίας όπερ σημαίνει ότι έγινε με 50 ΕΥΡΩ.
Βρε μπας και είναι αποδοτική μπιζνα να πουλάς λιλιά? σκεφτείτε το.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, η ελευθεριάζουσα ελευθεροτεκτονική, που ασκήθηκε από Αδελφούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν από Κραταιά Τάμγματα (ΜΣτΕ ΕΜΣτΕ ΔΕΛΦΟΙ Le Droit Humain) άνοιξαν τις πόρτες σε όσους βέβηλους θέλησαν να αμαυρώσουν το Τεκτονικό Ιδεώδες.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που με πρόσχημα την Ελευθερία του Διαδυκτίου και τις δικαστικές τους μάχες εναντίον του Χ.Μ. έδωσαν πρόσφορο έδαφος σε παλλακίδες και ημέτερους !

Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή η κρίση μπορεί ν' απομακρύνει από τις Κανονικές Στοές όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν τον Τεκτονικό Θεσμό και να αφήσει προς εργασία αδελφούς που και γνωρίζουν και αγαπούν.

Ανώνυμος είπε...

Απο ποτε οι δελφοι ανηκουν στα κραταια ταγματα? Κραταιο ισως εγινε με την εννοια οτι μπορει πλεον να εχει περισσοτερα μελη απο το Droit Humain,πραγμα λογικο,αφου ο σχωρεμενος δεν αντεξε την αποπομπη του απο το D.H. και εκμεταλευτηκε το βεβηλο καταστατικο κλεβοντας ουσιαστικα το κτηριο και ολα τα περιουσιακα στοιχεια,ωστε να συνεχισει να "κυβερνα".Τα πηρε μαζι του τα διασημα υποθετω.
Οσο για το Μανεα,απο αυτα που διαβαζω,δε νομιζω να ειναι κι αυτος αμοιρος ευθυνων.
Δυστυχως οπου υπαρχει προσφορο εδαφος για μια καρεκλα,υπαρχουν και ανθρωπακια που ξεχνουν ορκους,συνταγματα,αδελφους, φιλους κλπ.Συνηθες το φαινομενο παγκοσμιως και διαχρονικα.
Γιώργος Γ.

Ανώνυμος είπε...

-Διαχείριση Κινδύνων (ασφάλεια, ασφάλεια προσωπικού και αντίμετρα για εγκλήματα λευκού κολάρου, έλεγχος κινδύνων, ανάπτυξη τεχνολογιών ασφάλειας, έλεγχος πληροφοριακής ασφάλειας, υπηρεσίες παρακολούθησης ανταγωνιστών, διαχείριση πιστωτικού κινδύνου, αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης προσωπικού-ανίχνευση ψεύδους με πρωτοποριακή τεχνολογία)...

WTF!!!!!!!