Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Το Κράτος του Φόβου...Καλέ μου φίλε Θανάση, τι γνώμη έχεις για την ακατάσχετη πληροφόρηση που δεχόμαστε καθημερινά από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα; Θεωρείς, κατρουλιάρη μου φίλε, ότι σε βοηθάει να αποφασίσεις ψύχραιμα για το μέλλον σου, έχοντας μια πληρέστερη εικόνα της πραγματικότητας;

Ας κουβεντιάσουμε λίγο γι’αυτό…

Κατά το Μεσαίωνα, η οργανωμένη Καθολική Εκκλησία χρησιμοποίησε μηνύματα που θα ήταν κατανοητά στις μάζες και θα είχαν άμεσα αποτελέσματα:

«Αν δεν υπακούσετε στην Εκκλησία, στους άρχοντες και στην Εξουσία γενικότερα, θα είστε καταραμένος και αμαρτωλός. Θα πάτε στην Κόλαση, όπου χιλιάδες δαίμονες και τριβόλοι θα σας βασανίζουν με φωτιά, πίσσα και μαχαίρια για μια Αιωνιότητα. Αυτό θέλετε; Η είναι καλύτερα να βγάλετε το σκασμό για να εξασφαλίσετε την αιώνια ζωή δίπλα στον Αβραάμ και τον Ισαάκ; (απο εκεί μάλλον ξεκίνησε η έξη του Ελληνα για πρώτο τραπέζι πίστα)»

Το μήνυμα ήταν απλοϊκό όπως και οι αποδέκτες του, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό, ιδίως με την «ενθάρρυνση» της Ιεράς Εξέτασης προς κάποιους σκεπτικιστές. Και η επιρροή του συνεχίστηκε αλώβητη μέχρι να αναπτυχθούν τα διαφωτιστικά ρεύματα στην Ευρώπη, τα οποία προήλθαν κυρίως από τον Τεκτονισμό.

Ας έλθουμε τώρα στο παρόν...

Έχεις δει μήπως, αγαθέ μου Θανάση, την ταινία-ντοκυμαντέρ του Michael Moore με τίτλο «Bowling for Columbine”; Η ταινία αυτή διαπραγματεύεται την άκρατη αγάπη του μέσου Αμερικανού πολίτη, ιδίως στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ, για τα όπλα κάθε είδους και τη χρήση τους.

Μπορεί ο Moore να είναι κάπως ακραίος στις απόψεις που παρουσιάζει στις ταινίες του και πολλές φορές να χρησιμοποιεί τη λογική «Ράβδος στη γωνία, άρα βρέχει», αλλά στο συγκεκριμένο πόνημα έχει πετύχει κέντρο.

Από την εποχή του ψυχρού πολέμου, στη δεκαετία του ’50, ο μέσος Αμερικανός πολίτης έχει μάθει να φοβάται.

Φοβάται τον μαύρο που βλέπει στο δρόμο, επηρρεασμένος από τις ταινίες του Charles Bronson που παρουσίαζαν μία εφιαλτική εικόνα των γκέτο.

Φοβάται τον ξένο, επειδή οι συνήθειές του είναι άγνωστες και συνεπώς απειλητικές.

Φοβάται τον μορφωμένο σε καλά σχολεία, γιατί τα μηνύματα που παίρνει από τον περίγυρό του και την TV είναι ότι κάτι τέτοιοι είναι ικανοί να του φάνε τις οικονομίες του.

Φοβάται το νερό που πίνει, τον αέρα που αναπνέει, τα ταξίδια σε ξένα μέρη, τους ανθρώπους που έχουν ξένη προφορά, διαφορετική θρησκεία, διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό, άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις, διαφορετικό ντύσιμο, κάθε τι καινούργιο και άγνωστο για αυτόν..

Και καθημερινά, οι διαφημήσεις, τα μηνύματα που παίρνει από την TV, από τους τηλευαγγελιστές και τον στενό κοινωνικό του κύκλο είναι ότι πρέπει να φοβάται.

Βλέπετε, ο φόβος, περισσότερο από την πείνα, τη σεξουαλική ανάγκη ή τη λογική, είναι το ισχυρότερο κίνητρο στη ζωή μας. Και όλες οι εταιρείες Marketing & Advertisement το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, όπως και όλοι οι πολιτικοί σύμβουλοι των διαφόρων κομμάτων.

Ο Ελληνας έμαθε να φοβάται με τον ίδιο τρόπο...

Ολα τα μηνύματα που παίρνει από τα κόμματα, τις διαφημιστικές εταιρείες, τους σταρ της δημοσιογραφίας, έχουν να κάνουν με το φόβο:
Θα χάσετε τις οικονομίες σας και θα γυρίσουμε στη δραχμή...

Οι συνταξιούχοι θα πεθαίνουν της πείνας...

Τα παιδιά μας θα φύγουν μετανάστες στα ορυχεία της Γουαδελούπης (ό,τι κι αν βγάζει το υπέδαφός της, άλλωστε γράφω με κύρια βιβλιογραφία τη γκλάβα μου)...

Οι παράνομοι μετανάστες θα μας σφάξουν κάποια μέρα που θα πάρουν τα όπλα...

Οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Μασόνοι, οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι, οι Μπίλντενμπεργκ, το Μεγάλο Κεφάλαιο, οι Σιωνιστές, απεργάζονται νυχθημερόν την καταστροφή της Ελλάδας...

Ο Ελληνικός Πολιτισμός (!!!) κινδυνεύει με εξαφάνιση...

Αν δεν χρησιμοποιήσετε το προϊόν μας θα σας φάνε οι κατσαρίδες, θα σας φύγει η γκόμενα, θα σας σνομπάρει ο σκύλος σας, θα βρωμάτε σαν ψόφιο κουνάβι, θα καταντήσετε ένας απόβλητος από τον κύκλο των «Ωραίων Ανθρώπων».

Πιείτε το αναψυκτικό μας και κερδίστε αμέτρητες γκόμενες (χωρίς να σας μπαγλαρώσουν οι πατεράδες τους), αλλοιώς μείνετε μπακούρια στο διηνεκές...

Κάθε μήνυμα που παίρνουμε κρύβει έντεχνα ή άτεχνα και μία απειλή. Μια απειλή που σαν την γκλίτσα του τσομπάνη επιχειρεί να μας οδηγήσει σε κατευθύνσεις που επιθυμεί ο εμπνευστής του μηνύματος.

Από εκεί και πέρα, η ψυχολογία της μάζας και οι μεταξύ μας συζητήσεις, διογκώνουν, αναπαράγουν και ενισχύουν το μήνυμα, σε βαθμό που είναι πια ανώφελο να ΜΗΝ υποταχθούμε στα κελεύσματά του.

Και ο Φόβος γεννάει φανατισμό, μισαλλοδοξία, τυφλή υποταγή σε αυτόκλητους σωτήρες, ακραίες πράξεις που κανένας άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν να κάνει χωρίς το Φόβο. Οι Σταυροφορίες, οι φανατικοί μουλάδες, Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Παπαδόπουλος και τα σύγχρονα φυντανάκια τους το επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Αν λοιπόν ο Τεκτονισμός ψάχνει για ένα στόχο στη σημερινή Κοινωνία μας, πιστεύω με το φτωχό μυαλό μου ότι πρέπει να είναι η κήρυξη πολέμου κατά του Φόβου. Αυτός είναι ο νέος Μεσαίωνας που προσπαθεί να καταστρέψει κάθε τι ωραίο και ανθρώπινο έχουμε καλλιεργήσει μέσα μας. 

Αλλωστε, πολλές φιλοσοφίες και θρησκείες μας λένε ότι ο Νους διαμορφώνει την Πραγματικότητα, συνεπώς ποιά πραγματικότητα περιμένουμε να βιώσουμε υπό το κράτος του Φόβου;

Μήπως είμαστε καταδικασμένοι (ή ευλογημένοι) να υποστούμε αυτά που περιμένουμε να μας συμβούν; Ας κάνουμε λοιπόν κάτι γι αυτό καλέ μου Θανάση…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο φόβος υπήρξε ανέκαθεν το ισχυρότερο όπλο στα χέρια όσων ήθελαν να ελέγχουν τις μάζες. απαντώταν δε παντού, από τις οικογένειες όπου τα παιδιά ανατρέφονταν υπό το φόβο του βούρδουλα μέχρι σε κοινωνίες ολόκληρες υποταγμένες στον τρόμο της αιώνιας και αδιάκοπης τιμωρίας. Η μόνη ανά τους αιώνες ασπίδα προστασίας έναντι του φόβου ήταν η γνώση και γι αυτό όσοι ήθελαν να κρατήσουν τις μάζες δέσμιες, φρόντιζαν να περιορίσουν όσο γινόταν την απόκτησή της. Και χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο, από τον έλεγχο της διδασκαλίας, μέχρι την πλήρη απαγόρευση της πρόσβασης σε οτιδήποτε αποτελούσε πηγή γνώσης. Στον 21ο αιώνα το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο, ιδίως στις φονταμενταλιστικές και δογματικές κοινωνίες ακόμα και του (θεωρητικά) προηγμένου δυτικού κόσμου. Διότι ποιό είναι χαρκτηριστικότερο παράδειγμα φονταμενταλιστικής κοινωνίας από την Αμερική, όπου με κατάχρηση του θρησκευτικού πνεύματος των ανθρώπων, έχει εμφυτευτεί βαθειά μέσα τους το μίσος προς τις "μοιαρές" κοινωνικές ομάδες (θυμηθείτε τα πανώ με τις απειλές "God hates you" και "You will go to hell".) Ομοίως με την κατάχρηση του πατριωτικού πνεύματος και τη δημιουργία του δόγματος "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" και "εμείς χτυπάμε πρώτοι την απειλή".Και όλα αυτά συμβαίνουν παρότι οι θεμελιωτές και της θρησκείας και της δημοκρατίας, ουδέποτε υιοθέτησαν ή δέχτηκαν οποιαδήποτε μορφή βίας ή εξαναγκασμού - κάθε άλλο μάλιστα.
Στις μέρες μα επίσης παρατηρείται και κάτι άλλο, ακόμα πιο ανησυχητικό. Η "ανάγκη" του φόβου... Όπου πολλοί επινοούν απίθανους εχθρούς και απίστευτες απειλές και εξαναγκάζουν τον εαυτό τους και τους άλλους να ζουν σε συνθήκες πλήρους τρομοκράτησης που φτάνει στα όρια της παράνοιας. Σατανικές οικογένειες, διαβολικές λέσχες, δρακόσαυροι, ερπετοειδείς σατανάδες ... Το φοβερό τρισυπόστατο τέρας Σιωνισμός-Μασονία-Ρόταρυ που στα μυαλά τους είναι ο ίδιος δαίμονας, μοναδικός ώς προς την ουσία και την αποστολή αλλά τριαδικός (και βάλε) ως προς τις υποστάσεις ... Και που όλοι οι δούλοι του έχουν στρατολογηθεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν τους σατανικούς του σκοπούς, τον έλεγχο της σκέψης, τον έλεγχο του πληθυσμού, τον έλεγχο της οικονομίας, της υγείας, της μόρφωσης κ.λπ. Όλοι αυτοί οι στρατευμένοι εργάζονται νυχθημερόν δημιουργώντας ιδεολογίες και θεωρίες αλλά κυρίως επινοώντας τρόπους να τις επιβάλλουν στους άλλους, τους μη μυημένους. Και χρησιμοποιούν τρομερά όπλα, από κρυπτογραφημένα μηνύματα σε τραγούδια, εικόνες και κείμενα, μέχρι χημικά που ψεκάζουν από 12 χιλιόμετρα ύψος αλλά έχουν βρει ένα σατανικό τρόπο ώστε να τα κατευθύνουν αναραίωτα και αποτελσματικά στις μύτες των θυμάτων που βολτάρουν ανυποψίαστοι. Και έχει φωλιάσει τόσο πολύ αυτός ο φόβος στα μυαλά του κόσμου που πολλοί αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους όσο είναι ορατές οι γραμμές των ψεκασμών στον ουρανό και δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να ακούνε μουσική ή να διαβάζουν βιβλία για να μην περάσουν τα σατανικά μηνύματα στο υποσυνείδητό τους. Συστήνουν δε και ομάδες ακτιβιστών με συμμετοχή "επιστημόνων" ή "πνευματικών πατέρων" με σκοπό την "πληροφόρηση" του κόσμου και την αντίσταση στην απειλή.
Απέναντι σε όλον αυτόν τον παραλογισμό, δύο μόνο θεσμοί υπάρχουν που επιμένουν να αντιστέκονται. Θεσμοί προοδευτικοί και οι δύο αλλά εντελώς διαφορετικής φύσης, που όμως καθόλου δεν εμποδίζει οποιονδήποτε να μετέχει και στους δύο. Και αυτοί οι θεσμοί είναι ο Τεκτονισμός και η Επιστήμη. Και εάν η επιστήμη έχει δυστυχώς γίνει σε μεγάλο βαθμό αντικείμενο εκμετάλευσης ατόμων με εντελώς ιδιοτελείς και ευτελείς σκοπούς, ο Τεκτονισμός αντέχει ακόμα καλά. Και αντέχει επειδή δε θέτει όρια στην αναζήτηση της αλήθειας και παροτρύνει τα μέλη του στη διαρκή αναζήτηση αυτής, τα εφοδιάζει δε με ερεθίσματα και αφορμές ώστε να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν κάθε πληροφορία και κάθε γνώση ελεύθερα και αδογμάτιστα. Η ίδια του η ύπαρξη είναι αντίδραση και η αντίσταση στο σκοταδισμό και την επιβολή του φόβου αλλά ταυτόχρονα και ο οιωνός για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλατε να προσθέσετε τα σχόλιά σας σχετικά με το αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι η αίτηση εισόδου στον τεκτονισμό εμπεριέχει (πλέον όλων των υπολοίπων εννοιών ) και ώς έννοια την υπερπήδηση του φόβου που καλλιεργείται από διάφορους σχετικά με το ποιόν και την φιλοσοφία του τεκτονισμού ?

GREEK MASON είπε...

Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο στο Διασκεπτήριο υπάρχει η επιγραφή, που μεταξύ των άλλων λέει: "Μην προχωρήσης αν εις την ψυχήν σου υπεισέλθη τρόμος", αγαπητέ μου.

Για τους μυημένους είναι απόλυτα κατανοητό ότι δεν θα έπρεπε να βοβάται κανείς, αλλά όντως, για τους αμυήτους μπορεί να υπάρχει τέτοιο συναίσθημα, λόγω των όσων ψευδών ακούγονται. Αλλά, ο Τεκτονισμός είναι βιωματική υπόθεση κι έτσι δεν μπορώ να πείσω κανένα....

Ανώνυμος είπε...

και εσάς ποιος φόβος σας οδήγησε στον τεκτονισμό;

GREEK MASON είπε...

Οταν κάνεις μία Θετική επιλογή αγαπητέ μου (να ενταχθείς και όχι να τρέξεις μακρυά) σημαίνει ότι δεν την κάνεις υπό το κράτος κάποιου φόβου...