Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κάποιες τελευταίες λέξεις...



Καλέ μου φίλε, πιστέ αλλά διστακτικέ (κατρουλιάρη!) αναγνώστη Θανάση, μου είναι αδύνατον να βρω τα κατάλληλα λόγια για να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι στάθηκες πιστός και τακτικός επισκέπτης του φτωχού αυτού (πλην τιμίου) blog, από το 2010, που αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τις θέσεις και τη φιλοσοφία της Ελευθεροτεκτονικής Αδελφότητας στην αμύητη Ελληνική Κοινωνία.

Όπως είδες όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε, δεν δίστασα να αναφερθώ, όχι μόνο στα χρόνια προβλήματα της κοινωνίας μας, αλλά και στα προβλήματα που ως Τέκτονες αντιμετωπίζουμε εκ των έσω. Θέλω όμως να ελπίζω, ότι τόσο οι συμπολίτες μας, όσο και οι φίλτατοι αδελφοί μου αντιλήφθηκαν ότι η μνεία αυτών των προβλημάτων έγινε με αγάπη, με παντελή έλλειψη διάθεσης να προσβάλλω οποιονδήποτε και με την ελπίδα να ξεκινήσουν κάποιοι διάλογοι που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Όμως, πόσα άραγε θέματα μπορεί να θίξει ακόμα και ο πιο τολμηρός και παραγωγικός συντάκτης (πόσω μάλλον η αφεντιά μου), χωρίς να αρχίσει να επαναλαμβάνεται ή χωρίς να αρχίσει να υπεισέρχεται σε Τυπικά και θέματα που άπτονται της εμπιστευτικότητας μεταξύ τεκτόνων αδελφών;

Όπως σου είχα πει, σκοπός του ταπεινού αυτού blog δέν ήταν να λειτουργεί στο διηνεκές με ανεξέλεγκτο σχολιασμό θεμάτων τα οποία προορίζονται για όσους είχαν το θάρρος να “κρούσουν ατάκτως την θύραν”. Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια καθαρά βιωματική υπόθεση, συνεπώς όποις θέλει να εμβαθύνει στη φιλοσοφία του, θα πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή να ενταχθεί και όχι να περιμένει από εμένα να του “τα κάνω λιανά”, πράγμα άλλωστε αδύνατον, μια και πάντοτε σου μετέφερα το δικό μου βίωμα και όχι κάποια ανύπαρκτη δογματική εικόνα.

Το κύριο μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να διαλύσω κάποιες σκιές και αμφιβολίες που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια από τους αναπάντητους ισχυρισμούς κάποιων “ψεκασμένων” συνωμοσιολόγων συμπολιτών μας και να τονίσω ότι η συμμετοχή κάποιου στην Ελευθεροτεκτονική Αδελφότητα δεν συνιστά θρησκευτικό ολίσθημα ή προδοσία των Ιερών της Πατρίδας ή συνωμοσία για την έλευση του Αντίχριστου, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται κάποιοι φανατισμένοι συμπολίτες μας και ιεράρχες.

Οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες παραμένουν κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, χωρίς καμιά εξάρτηση από κάποιο αλλότριο κέντρο παραεξουσίας, και είναι το ίδιο Πατριώτες και πιστοί Χριστιανοί (ή Εβραίοι, ή Μουσουλμάνοι) με οποιονδήποτε άλλο αμύητο συμπολίτη τους, διακονώντας ένα θεσμό για τον οποίο είναι υπερήφανοι για όσα προσέφερε εδώ και 2 αιώνες στα Εθνικά μας θέματα και τους συνανθρώπους μας.

Με στόχο να σε ενημερώσω, καλέ μου Θανάση, σου προσέφερα πάνω από 80 αναρτήσεις όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές αντιμετωπίζοντας τα αρνητικά σχόλια κάποιων φίλων ή αδελφών μου, οι οποίοι έχουν τη (σεβαστή) άποψη ότι δεν πρέπει να δίνουμε δεκάρα τσακιστή για όσα απίθανα μας καταμαρτυρούνται.

Όμως, καλέ μου φίλε, κάποια στιγμή πρέπει να βάζει κανείς τελεία σε όσα λέει και ποια είναι άραγε η καταλληλότερη στιγμή από αυτήν που ακόμα εξακολουθεί να έχει την αποδοχή και την προσοχή των αναγνωστών του;

Έτσι αποφάσισα να μην αναρτήσω πια τίποτα άλλο σε αυτό το blog και να το αφήσω απλά επισκέψιμο σε όποιον φίλο θελήσει να ενημερωθεί για το θέμα του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού και να σκεφτεί αν αξίζει τον κόπο να “κρούσει τη θύρα”.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και με σκοπό να σε διευκολύνω, καλέ μου Θανάση, θα συγκεντρώσω κάποια επιλεγμένα κείμενα από αυτό το blog, σε ένα ηλεκτρονικό βιβλιαράκι μορφής PDF, το οποίο θα μπορείς ελεύθερα να κατεβάσεις και να μοιραστείς με άλλους Θανάσηδες στο διαδίκτυο. Κοίτα να με επισκέπτεσαι για κάποιο διάστημα, για να βρείς εδώ τη διεύθυνση απ'όπου θα μπορείς να το κάνεις download.

Ελπίζω να σε βοήθησα να μάθεις ένα-δυο πράγματα παραπάνω για τους Ελευθεροτέκτονες και κάποια στιγμή να σε ανταμώσω να φοράς το λευκό περίζωμα του Μαθητή και να στέκεσαι στη στήλη του Βορά.

Με αγάπη,

Greek Mason

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς σε ευχαριστούμε φίλε Greek Mason, για την εξαίρετη και κατατοπιστική πληροφόρηση που μας έδωσες, για το Ήθος που πάντοτε επεδείκνυες στα κείμενά σου, για το χιούμορ και την ανθρωπιά που "έβγαζες" μέσα από αυτά και για τη μετριοπάθεια των απόψεων σου, σε αντίθεση με τις υστερικές κραυγές των "δήθεν" μασόνων του διαδικτύου. Ελπίζω να αναθεωρήσεις την απόφασή σου και περιμένω το βιβλίο που μας υποσχέθηκες.
ΜΤ3ΑΑ
Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ, σέβομαι απόλυτα την επιλογή σου αν και θα ήθελα πραγματικά να συνέχιζες αυτή την προσπάθεια. Τα γραφόμενα σου χαρακτηρίζονταν από ουσία και πληρότητα και ήταν (δια)κοσμημένα με το Αριστοφανικού τύπου ύφος το οποίο τα καθιστούσε χρήσιμα ακόμα και σε όσους δεν είχαν την απαιτούμενη ευρύτητα πνεύματος ώστε να δουν το περιεχόμενο πίσω από την έκφραση. Σου εύχομαι καλή συνέχεια η οποία είναι δεδομένη καθώς κρατάς αξιόπιστο λύχνο, χάρτη και πυξίδα.

Αδ. Γ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδ:. και...νονέ! Ολα όσα ήθελα να πω, τα είπαν ήδη οι προλαλήσαντες. Ήταν πάντα ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα ευχάριστη η ανάγνωση των κειμένων σου, και για μένα συνοδευόταν πάντα από τη σκέψη "επιτέλους, διαβάζω κάτι όπου τα πράγματα έχουν λογική σειρά, και βγάζουν νόημα" - πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά στο διαδίκτυο, ιδίως σε κείμενα σχετιζόμενα με τον Τεκτονισμό. Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι απολύτως το σκεπτικό σου για τη μη συνέχιση των αναρτήσεων, απλώς θέλω να ελπίζω ότι, ανεξάρτητα από τη διακοπή της ανάρτησης κειμένων σε τακτική βάση, δεν θα διστάζεις από καιρου εις καιρόν να ανεβάζεις κάποιο νέο κείμενο για κάποιο θέμα που τυχόν σου κίνησε το ενδιαφέρον ή την διάθεση να μιλήσεις γι΄αυτό.

ΜΤ3ΑΑ
Α.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι αδ:. μου, ιδιαίτερα επειδή τα κείμενά σου με οδήγησαν πριν από 2 χρόνια στην απόφαση να κρούσω τη θύρα, όπως και αρκετούς άλλους αδελφούς στην επαρχιακή Στοά που ανήκω. Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και ελπίζω σύντομα να ξαναδιαβάσουμε τον ανθρώπινο, χιουμορισικό και μετριοπαθή λόγο.
ΜΤΤΑΑ, Ε.Χ.

Θανάσης ο κατρουλιάρης (ο αυθεντικός) είπε...

Αγαπητέ Κ., λυπάμαι που η στιγμή που διάλεξα να συμμετέχω ως σχολιαστής στο blog έτυχε να είναι η τελευταία του. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω το ημιτελές και εκκρεμές σχόλιό μου στην "χάραξη τεκτονικού τεμαχίου" σου. Θα ήθελα να πουμε κάποια πράγματα κατ'ιδίαν, αν μου δίνεις την άδεια να σου απευθυνθώ μέσω email.

Ανώνυμος είπε...

Αδ.'. μου,
Πραγματικά τα λόγια είναι περιττά...
Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχεις προσφέρει στο τάγμα μας.
ΜΤΤΑΑ
Δ.Κ

GREEK MASON είπε...

Eυχαριστώ τον κάθε ένα από εσάς προσωπικά για τα πραγματικά συγκινητικά σχόλια που μου στείλατε.Για εμένα, είναι μια δικαίωση για όσα εγκεφαλικά κύτταρα κατάφερα να κάψω όλο αυτό το διάστημα, συντάσσοντας τις ταπεινές μου αναρτήσεις. Και φυσικά, αγαπητέ μου original Θανάση, τόσο εσύ, όσο και οποιοσδήποτε άλλος φίλος, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου στο grmason100@gmail.com και θα κάνω κάθε προσπάθεια να του απαντήσω σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα στη ζωή έχουν αρχή και τέλος…
Δεν θα ξεχάσω αγαπητέ, τις φορές που με νοσταλγία και δίψα, επισκεπτόμουν τον συγκεκριμένο ιστότοπο, προκειμένου να αναγνώσω τα όσα ενδιαφέροντα αναρτούσατε.
Δεν θα ξεχάσω την απογοήτευση που αισθανόμουν όταν δεν έβρισκα κάποιο καινούργιο κείμενο, ούτε και την χαρά μου για κάθε καινούργια ανάρτηση.
Ομολογώ πως τα κείμενά σας, τα οποία υπήρξαν γεμάτα από οξύ πνεύμα και καλοπροαίρετη γραφή, αποτέλεσαν για εμένα (τον αδαή αλλά φιλικά προσκείμενο προς τον Τεκτονισμό), ισχυρό αντίβαρο στην πληθώρα των αρνητικών που κατά καιρούς λέγονται και γράφονται για τον Τεκτονισμό.
Έτσι, σε συνδυασμό και με άλλα ερεθίσματα, αποφάσισα να κάνω το πρώτο βήμα, προκειμένου να μου επιτραπεί να κρούσω ατάκτως την θύρα.
Σας ευχαριστώ για την συντροφιά που κρατήσατε, στις πνευματικές μου ανησυχίες.
Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά.
Μετά τιμής
Α.Ν.
Υ.Γ.
Η ύλη χάνεται στο διάβα του χρόνου, το πνεύμα (η ψυχή) παραμένει ζωντανό στο διηνεκές, κατά τον τρόπο αυτό λοιπόν, η εν λόγω πνευματική οντότητα, θα παραμείνει ζωντανή στις ψυχές και την συνείδησή μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ , όσο και να μας λυπεί η απόφασή σου, είναι σεβαστή. Για πολύ καιρό , οι δημοσιεύσεις σου διαφώτισαν πολλούς αμύητους και ξεκαθάρισαν μεγάλο αριθμό ασαφειών και προλήψεων . Πέραν τούτου , έδωσαν το έναυσμα σε πολλούς να σκεφτούν διαφορετικά για τον τεκτονισμό και σε κάποιους ( εκτιμώ σημαντικό αριθμό ) να μυηθούν σε αυτόν. Και όλα αυτά θυσιάζοντας τον προσωπικό σου χρόνο για να προετοιμάσεις τις δημοσιεύσεις.

Η άποψή μου είναι ότι είναι πραγματικά κρίμα να σταματήσει αυτή η προσπάθεια. Όσοι και να ωφελήθηκαν είναι λίγοι συγκρινόμενοι με όσους δυνητικά μπορούν να ωφεληθούν.

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε ώθησαν να το αποφασίσεις. Παράλληλα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη χρόνου , κάτι που είναι κοινό φαινόμενο πλέον , ακόμη πιο έντονο όμως για εσένα αφού υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις (επαγγελματικές, οικογενειακές) που απαιτούν τον χρόνο τους.Άλλωστε, όσο και να αγαπάς κάτι από την στιγμή που σου δημιουργεί άγχος και πίεση , αρχίζει και χάνει την ομορφιά του.

Αν όντως ισχύει ο συλλογισμός μου θα ήθελα να προτείνω το ακόλουθο : Να αφιερώσουμε και οι αναγνώστες σου μέρος του χρόνου μας και να σε υποστηρίξουμε στην εισαγωγή άρθρων .Άρθρα που θα μπορούσαν να είναι είτε δημιουργία του κάθε αναγνώστη (τι ωραία πνευματική άσκηση) είτε μεταφορά από διάφορες πηγές ( με τις σχετικές αναφορές) Όχι ανεξέλεγκτα , αλλά μετά από την δική σου έγκριση του κάθε άρθρου . Δεν αναφέρομαι σε λογοκρισία (κάτι που δεν θα έκανες ούτως ή άλλως) αλλά σε σωστή διαχείριση- έγκριση των άρθρων που θα σου στέλνουν αδερφοί ή και αμύητοι ενδεχομένως.

Αυτό θα έχει τα εξής αποτελέσματα :
-να ελαχιστοποιηθεί ο δικός σου χρόνος ενασχόλησης , αλλά ταυτόχρονα παραμένοντας ως διαχειριστής θα διατηρηθεί η φιλοσοφία και το υψηλό του επίπεδο
- να παραμείνει ζωντανό και ενεργό ένα blog που είναι το πιο γνωστό και αποδεκτό σε όσους ενδιαφέρονται για περισσότερη γνώση στον χώρο του τεκτονισμού
- να δημιουργηθεί μια δεξαμενή άρθρων/τοποθετήσεων/δημοσιεύσεων που θα αναγνώσκονται τόσο από αμύητους όσο και από μυημένους

Το blog σου (παραμένει δικό σου) αν μείνει σταθερό , σιγά – σιγά θα σβήσει ( είναι ο παγκόσμιος φυσικός νόμος) . Αν συνεχίσει με τον τρόπο που προτείνω , θα εξελιχθεί σε κάτι ακόμη καλύτερο
Τι λες; Συμφωνείς να σε βοηθήσουμε ώστε να περάσει το blog στο επόμενο στάδιο ; Ποια η γνώμη των υπολοίπων "Θανάσηδων" ;

Antares

Ανώνυμος είπε...

Αδ.·. μου ειλικρινά λυπάμαι που αποφάσισες να δράσεις εν σιγή. Ωστόσο σέβομαι απολύτως την απόφασή σου να σταματήσεις να γράφεις στο blog που δημιούργησες, το οποίο ομολογώ διάβαζα συχνά με ενδιαφέρον.
Να είσαι πάντα καλά εσύ και οι οικείοι σου.

Ένας Αδ.·. της Γ.Μ.Α.Τ.Ε.

GREEK MASON είπε...

Αγαπητέ Antares, η πρότασή σου είναι σοβαρή και λογική και αξίζει να την επεξεργαστούμε. Περιμένω και άλλες ιδέες πάνω σε αυτή, από τους φίλους και αδ.: μας.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/12345-peirai%CE%BFs-era

Κατόπιν των ανωτέρω κύριοι του Υπάτου Συμβουλίου αποδεικνύεσθε Σατανολάτραι και Εωσφορισταί και εάν μείνετε αμεταμέλλητοι υπόκεισθε στα αναθέματα και τας αράς της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Καθολικής
Εκκλησίας αφωρισμένοι από του ζώντος Θεού, υπόδικοι και ένοχοι του πυρός της γεένης. Συνεπώς η πανηγυρική διακήρυξή Σας εφ’ όσον όπως είναι βέβαιον δεν πρόκειται να απαντήσετε στην επιστολή μου με υποχρεώνει: 1. Να Σας καταμηνύσω στις ποινικές Αρχές της Χώρας για συκοφαντική δυσφήμιση της Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας και 2. Να υποβάλλω στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέο ψήφισμα καταδίκης της φρικώδους Μασονίας ως αποκρυφιστικής παγανιστικής λατρείας πολεμίου της αμωμήτου πίστεως της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ"

GREEK MASON είπε...

Αγαπητέ κ. Νούνη, σας ευχαριστώ για την παράθεση της ... αντίθετης άποψης του "Αγίου" Πειραιώς (αυτός δεν είναι ο ίδιος που είχε ζητήσει από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ να καθαιρέσει τον Elton John από τον τίτλο του ιππότη λόγω ομοφυλοφολίας και αυτός δεν είναι που έβγαζε ανακοινώσεις για τα κακά του στοματικού έρωτα;). Πριν όμως αναρτήσετε αυτό το φοβερό και τρομερό κείμενο που προκαλεί ρίγη στους αμφισβητούντες την σοφία του "αγίου", ίσως θα έπρεπε να δείτε την απάντηση που έχει εκδώσει περί αυτού η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δια του πρώην Μεγάλου της Διδασκάλου Νικ. Βουργίδη, με πλήρεις ιστορικές και θρησκευτικές αναφορές.

Μην ταράζεστε λοιπόν και αν σαν προκαλώ την μήνιν επειδή τόλμησα να εκφέρω γνώμη περί του Τεκτονισμού, είστε ελεύθερος να ευφράνετε την καρδίαν σας αναγνώσκων τας ρήσεις και προφητείας του Γέροντος Παϊσίου (κατ'αυτόν, ήδη θα έπρεπε να σουλατσάρουμε στην Αγια Σοφία, τι έγινε και χάλασε η σούπα, βαρέθηκε το "ξανθό γένος" να κάνει πόλεμο;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω στην πρόταση του Antares. Εγώ, ο κάτοικος της μοναχικής περιφέρειας, ασχολούμαι επαγγελματικά με την κατασκευή δικτυακών τόπων και την γραφιστική. Ως εκ τούτου θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση της παρέας μπας και συμπληρώσουμε καρέ ;-)

Θα σας πω μια μικρή ιστοριούλα σχετική με τον ελεύθερο χρόνο μας...

Ένας καθηγητής μπαίνει στο αμφιθέατρο της σχολής του με ένα άδειο μεγάλο βάζο στα χέρια του. Το ακουμπάει πάνω στην έδρα και ρωτάει τους φοιτητές του:
- Το βάζο είναι άδειο ή γεμάτο;
Οι φοιτητές γελώντας απάντησαν όλοι σχεδόν μαζί:
- Είναι άδειο κύριε καθηγητά!!!
Ο καθηγητής τότε πήρε τρία μεγάλα βότσαλα και τα έβαλε μέσα στο βάζο.
- Τώρα είναι άδειο ή γεμάτο; Ξανα ρώτησε τους φοιτητές του.
Εκείνοι απάντησαν με σιγουριά :
- Γεμάτο φυσικά!!!
Τότε ο καθηγητής πήρε μερικά μικρότερα βότσαλα και τα έβαλε μέσα στο βάζο έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα μεγάλα κενά που είχαν αφήσει τα μεγάλα βότσαλα. Γύρισε προς το αμφιθέατρο και ξαναρώτησε:
- Τώρα τι είναι; Άδειο ή γεμάτο;
Οι Φοιτητές τότε σώπασαν, το σκέφτηκαν λίγο και μερικοί από αυτούς είπαν ότι πλέον είναι γεμάτο.
Ο καθηγητής πήρε τότε από μία σακούλα ψιλό, ψιλο χαλικάκι και το έριξε μέσα στο βάζο ώστε να γεμίσει ακόμα και τα μικρά κενά που είχαν απομείνει. Ρώτησε ξανά τους φοιτητές:
- Τώρα είναι άδειο ή γεμάτο;
Αυτοί γεμάτοι απορία είχαν μείνει σαστισμένοι. Είναι γεμάτο ακούστηκε από τους λιγοστούς πλέον θαρραλέους φοιτητές.
Ο καθηγητής πήρε τότε άμμο και την έριξε μέσα στο βάζο. Το κούνησε καλά και η άμμο έφραξε ακόμα και τα πιο ανεπαίσθητα κενά που είχαν αφήσει τα χαλικάκια.
Γύρισε προς τους φοιτητές του και τους έκανε ένα νεύμα απορίας;
Ε τώρα πια ήταν γεμάτο είπαν πάλι με τόλμη όλοι οι φοιτητές γελώντας.

Τότε ο καθηγητής πήρε ένα κουτάκι μπύρα και το άδειασε μέσα στο βάζο.

Όσο γεμάτη και αν είναι η ζωή μας, πάντα υπάρχει χρόνος για μία μπύρα αδ∴ μου

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία που αναφέρατε είναι πραγματικά ενδεικτική του πόσα πράγματα μπορούν να χωρέσουν στον χρόνο μας, αρκεί να το θέλουμε και εάν τα ταξινομήσουμε σωστά. Όλα μπορούμε να τα προλάβουμε και στην περίπτωση περισσότεροι συντονίσουμε τον χρόνο μας , το όφελος δεν θα αθροιστεί απλά αριθμητικά, θα αθροιστεί εκθετικά

Αναμένουμε την άποψη του 100 , έστω και αν προς το παρόν είμαστε 2 που έχουμε ταχθεί θετικά

Antares

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Σε συνέχεια της συζήτησης σχετικά με την πρόταση του Antares, θα ήθελα να προτείνω με την σειρά μου τα εξής:
Να πραγματοποιείται κάθε φορά από τον 100 η ανάρτηση της εκάστοτε θεματολογίας , βάσει της οποίας θα συντάσσονται και θα του αποστέλλονται τα κείμενα των ενδιαφερομένων.
Ο ίδιος, θεωρώ, πως θα πρέπει να έχει τον τελικό λόγο για την ανάρτησή τους ή μη. Εφόσον ένα κείμενο αναρτηθεί, θα παραμένει ενεργή η δυνατότητα των σχολίων, έτσι ώστε να διεξάγεται η όποια συζήτηση επ’ αυτού.
Όταν κρίνει ότι έχει «ωριμάσει» η συζήτηση (και ευελπιστώντας ότι θα υπάρχουν και άλλα) θα προχωρά στην ανάρτηση του επόμενου κ.ο.κ.
Α.Ν.

GREEK MASON είπε...

Τα σχόλιά σας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, προκειμένου να κάνουμε ένα επόμενο βήμα, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αδελφοί, με τεκτονικά τεμάχια, άρθρα και απόψεις, σχετικά με τη φύση και τις αξίες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω ότι, μια και το blog αυτό είναι ανοικτό σε όλους τους αναγνώστες, δεν θα επιθυμούσα να αναφέρονται λεπτομέρειες των Τυπικών, ούτε τεμάχια από τους επιγενόμενους βαθμούς, τα οποία δεν αφορούν ούτε τους αμύητους, ούτε τους νεοφύτους.

Εάν λοιπόν θεωρείτε ότι έχετε τη διάθεση να συνεισφέρετε, θα ήταν χαρά μου να φιλοξενήσω κάποια αξιόλογα άρθρα σας στο blog αυτό.

GREEK MASON είπε...

Για κάποιο διάστημα, όμως, σας ζητώ να δείξετε κατανόηση, μια και αντιμετωπίζω κάποιο οικογενειακό θέμα υγείας που απαιτεί σχεδόν όλο το χρόνο μου. Ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι μαζί..

Deimitori είπε...

Περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας με τα ενδιαφέροντα κείμενα σας και την ευκαιρία γόνιμου διαλόγου!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Η διευκρίνηση περί μη αναφοράς σε τυπικά και εν γένει σε σημεία που δεν πρέπει να ανακοινώνονται είναι καλό που γίνεται εξαρχής. Επίσης καλό θα ήταν να τεθούν από τον Greek Mason όποιοι άλλοι κανόνες θα ρυθμίζουν την φιλοσοφία των δημοσιεύσεων. Είναι ευνόητο και κοινά αποδεκτό ότι αυτό δεν συνιστά απαγόρευση απόψεων ή περιορισμό ελευθερίας , αλλά συγκεκριμενοποίηση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου.

Greek Mason, περιμένουμε από εσένα, μια ειδοποίηση μέσω του blog σου για το πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε

Antares