Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γιατί Μασόνος και όχι ... Χάρε Κρίσνα;




Καλέ μου φίλε και διστακτικέ (κατρουλιάρη) αναγνώστη Θανάση, σήμερα θα επιχειρήσω να κρεμάσω τα σώψυχά μου στο σχοινί της μπουγάδας, προσπαθώντας να απαντήσω στο ερώτημα που μου έχεις κάνει άπειρες φορές (κάτω από διάφορα ονόματα, βέβαια, αλλά εγώ σε αναγνωρίζω πάντα), σχετικά με το τι με ώθησε να αποφασίσω να «κρούσω ατάκτως τη θύρα» και να γίνω Τέκτονας.

Βλέπεις, η μισαλλοδοξία, ο φόβος του διαφορετικού, η καχυποψία και ο τυφλός δογματισμός είναι είδη εν αφθονία μέσα στην Ελληνική Κοινωνία και το να αποκτήσει κάποιος την Τεκτονική ιδιότητα δεν είναι και από τις εξυπνότερες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει, αν λογαριάζει τι θα σκεφτεί γι αυτόν ο προϊστάμενός του, ο μπατζανάκης του ή ο περιπτεράς του.

Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν, επαγγελματικά έχω καταφέρει να πετύχω αρκετούς από τους στόχους μου, πολύ πριν αποφασίσω να μυηθώ στον Τεκτονισμό και ποτέ μου δεν περίμενα ότι ξαφνικά θα άρχιζαν οι διάφοροι αδελφοί μου να μου φέρνουν μεγάλες και επικερδείς δουλειές στο γραφείο μου.

Δεν παραμυθιάζομαι σχετικά με την Ελληνική οικονομική πραγματικότητα και γνωρίζω πολύ καλά ότι οι επαγγελματικοί στόχοι επιτυγχάνονται με δουλειά, συνέπεια, προσπάθεια και επιστημονική εξειδίκευση και όχι επειδή φοράς ένα τενεκεδένιο σηματάκι στο πέτο του σακακιού σου.

Ο Τεκτονισμός δεν είναι πολιτικό κόμμα, όπου η μετριότητα και η ήσσων προσπάθεια καμουφλάρονται κάτω από τον μανδύα της τυφλής κομματικής πίστης και υποταγής, εξασφαλίζοντάς σου μια χρυσοπληρωμένη και βαρύγδουπη «θεσούλα» στο (μαραμένο) βυζί του κρατικού προϋπολογισμού.

Κανένας δεν θα πετούσε τα χρήματά του σε έναν άχρηστο, μόνο και μόνο επειδή είναι Τέκτονας και αν αυτή είναι η φιλοδοξία σου, καλύτερα γράψου στο χορευτικό Όμιλο Ατάκτων Κορασίδων. Εκεί τουλάχιστον θα διασκεδάζεις, ενώ σαν μέλος μιας Τεκτονικής στοάς το πιθανότερο είναι να σου ζητούν να προσφέρεις υπηρεσίες και χρόνο, τόσο στους αδελφούς σου, όσο και στους συνανθρώπους σου.

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει και αυτό το είδος νεοφύτων μέσα στον Τεκτονισμό, αλλά οι καψεροί, μόλις ανακαλύψουν ότι δεν θα τους διορίσει κανείς αντιπρόεδρους στον ΟΠΑΠ, εξαφανίζονται πιο γρήγορα και από φραουλοπαραγωγούς την ημέρα πληρωμής του προσωπικού.

Έχοντας λοιπόν αφήσει πίσω μας το παραμυθάκι περί «χοντρών» μέσων, αλληλοϋποστήριξης, προώθησης ή όπως αλλιώς θέλεις να το αποκαλέσεις, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα πραγματικά κίνητρα που ωθούν έναν άνθρωπο να ενταχθεί στην Τεκτονική Αδελφότητα (και να παραμείνει σε αυτήν).

Δεν διεκδικώ περγαμηνές βαθειά πνευματικού ανθρώπου. Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν, θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα εξευγενισμένο μουτζούρη, στον οποίο η ζωή του επέτρεψε να υλοποιήσει το ρητό «primum vivere, deinte filosofare”, ακόμα κι αν οι μεγαλοτραπεζίτες αυτής της Πλάσης θα γελούσαν ειρωνικά αν έβλεπαν το υπόλοιπο των λογαριασμών μου.

Όμως, από μικρό παιδί είχα τη «διαστροφή» να καταστρέφω τα παιχνίδια μου για να καταλάβω πώς δουλεύουν και η διαστροφή αυτή με οδήγησε στο να γίνω μηχανικός. Με τον ίδιο τρόπο, τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι τεχνικοί και φυσικοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν τον κόσμο γύρω τους. Εκδηλώνουν δηλαδή μια διαρκή αναζήτηση που σταδιακά τους οδηγεί σε όλο και βαθύτερα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης (να γιατί εμείς οι τεχνικοί συνήθως είμαστε παιδιά που αργούν να ωριμάσουν, αλλά είμαστε πολύ καλοί για παρέα στα γεράματά μας).

Ίσως αυτός να είναι λοιπόν ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των αδελφών μου είναι μηχανικοί, γιατροί, τεχνικοί και γενικά φυσικοί επιστήμονες, με ένα «πασπάλισμα» δικηγόρων και οικονομολόγων, γιατί η τελική προσφυγή μας στον Ορθό Λόγο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση του καθένα μας.

Βέβαια, οι επιστημονικές ή επαγγελματικές ιδιότητες του καθένα μας δεν είναι από μόνες τους ικανές να μας οδηγήσουν στον Τεκτονισμό. Απαιτείται και μια άλλη σημαντική ιδιότητα που πρέπει να λειτουργεί ταυτόχρονα μέσα μας, αυτή της αναζήτησης του σκοπού της ύπαρξής μας. Μια ιδιότητα που μπορεί να εντείνεται μέσα μας μετά τη συνειδητοποίηση της φθαρτότητας της υλικής ύπαρξής μας, και των ερωτημάτων που θα γεννηθούν από τη συνειδητοποίηση αυτή.

Φυσικά, το να οδηγηθεί κανείς στον Τεκτονισμό, μετά την εμφάνιση αυτών των ερωτημάτων, δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία. Βλέπεις, η ίδια η φύση του Ελευθεροτεκτονισμού έχει διαστρεβλωθεί πέραν πάσης αναγνωρίσεως, από διάφορους «καλοθελητές», οι οποίοι, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, κάνουν τα πάντα για να παρουσιάσουν τον θεσμό αυτό ως το πλέον κολάσιμο ολίσθημα που έχει καταγράψει ο Άγιος Πέτρος στο τεφτέρι του.

 Για το λόγο αυτό, αν και ο Τεκτονισμός πιστεύω ότι είναι ένα φυσικό βήμα για κάποιο καλλιεργημένο και φιλομαθή άνθρωπο, στην πορεία του για την προσωπική του βελτίωση, εξακολουθεί να μην βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της Κοινωνίας μας ως επιλογή. Να λοιπόν γιατί σου γράφω όλα αυτά τα βαρετά και μακροσκελή κείμενα (χωρίς εικονογράφηση), καλέ μου Θανάση, για να σου δώσω την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι όχι μόνο ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, αλλά και ότι «μυρίζει», δεν είναι απαραίτητα σκατά.

Συνεχίζοντας, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσεις κι εσύ Θανάση μου, ότι ως κοινωνικά όντα, είναι εξαιρετικά δύσκολο (και άβολο, βεβαίως-βεβαίως) να ακολουθήσουμε τα βήματα όσων ασκητικών τύπων αποφάσισαν να τη βγάλουν με αγριόμελο και ακρίδες, στην έρημο, κατά τη διαδικασία της αυτογνωσίας τους. Άλλωστε, η μελέτη του εαυτού μας πρέπει να γίνεται in vivo, και όχι στο αποστειρωμένο περιβάλλον της αναγκαστικής απουσίας κάθε πειρασμού από τη ζωή μας.

Ως άνθρωποι επιθυμούμε πάντα να ανήκουμε σε κάποια κοινωνική ομάδα, έστω κι αν αυτή είναι ο «Σύλλογος Ανθρώπων που Δεν Επιθυμούν να Ανήκουν Πουθενά» και όποιος σου πει το αντίθετο, σημαίνει ότι έχει μια μάλλον στρεβλή θεώρηση για το άτομό του. Ακόμα και το κουπί στη γαλέρα, φαντάζομαι ότι ήταν πιο διασκεδαστικό (και πιο ξεκούραστο) για τους σκλάβους, όταν γινόταν με παρέα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τεκτονισμό, όπου αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η μυσταγωγική διαδικασία που ακολουθείται από το σύνολο των συμμετεχόντων, δεν έχει σκοπό να τον διδάξει τις 666 επικλήσεις προς τον Αντίχριστο, αλλά να καλλιεργήσει αυτή την συλλογική πνευματική οντότητα που αποκαλούμε Τεκτονικό Εγρηγορός, η οποία ενδυναμώνει και μεγεθύνει τη δεξαμενή από την οποία αντλούμε ψυχική δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις σκιές που κρύβονται στα βάθη της ύπαρξής μας.

Αν προσπαθούσα να κάνω έναν παραλληλισμό, θα έλεγα ότι η συμμετοχή στο Τεκτονικό Εγρηγορός λειτουργεί για το Πνεύμα μας, με τον ίδιο τρόπο που η προσευχή λειτουργεί για την ψυχή μας (οι αγνωστικιστές και άθεοι φίλοι μπορούν να αφήσουν τα χατζάρια τους κάτω, στο Θανάση μιλούσα).

Καταλαβαίνω ότι ίσως είναι δύσκολο, τόσο για εμένα να σου εξηγήσω τη διαδικασία και πολύ περισσότερο το Βίωμα μιας τέτοιας μυσταγωγίας, όσο και για εσένα να την αντιληφθείς πλήρως, μέσα από τη φτωχή επιλογή των φράσεών μου, καλέ μου (κατρουλιάρη) φίλε Θανάση.

Ίσως αυτή η λεπτή (για κάποιους) διαφορά δημιουργεί ένα περικαλλές μπέρδεμα των μπουτιών στους επικριτές μας, οι οποίοι αγνοούν ότι ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία και δεν περιέχει κάποιο Σωτηριολογικό υπόβαθρο, μια και δεν ασχολείται καθόλου με το Επέκεινα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα Κώδικα Ηθικής. Η διαφορά είναι ότι επιλέγουμε την Ηθική, όχι για να πάμε στον Παράδεισο, αλλά για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και το συνάνθρωπό μας

Εν ολίγοις, καλέ μου Θανάση, η επιλογή που θα κάνει κάποιος να ακολουθήσει τα μονοπάτια της Τεκτονικής Αδελφότητας, έχει άμεση σχέση με το πνευματικό και πολιτισμικό του υπόβαθρο, με το ρόλο που παίζει για τον ίδιο η χρήση του Ορθού Λόγου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και φυσικά με τα ερωτήματα που θέτει κανείς στον εαυτό του (είναι βέβαιον ότι το ερώτημα «ποια αοιδός διαθέτει τα.. βαρύτερα προσόντα στα σκυλάδικα της Εθνικής Οδού;», δεν θα σε οδηγήσει στον Τεκτονισμό).

Δες λοιπόν τι πραγματικά απασχολεί το πνεύμα σου Θανάση μου, και αν υπάρχει λίγος χώρος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Στανίση, εδώ είμαστε και σε περιμένουμε (κατρουλιάρη!).

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί καμουφλάρεστε; Πείτε το ανοιχτά είμαστε αντίχριστοι και εωσφοριστές να τελειώνει η ιστορία.Πιστεύουμε σε όλα τα αρχαία δόγματα και μυστηριακές τελετες και απλά ο Ιησούς ήταν ένας εσσαίος μύστης που μας ξέφυγε απ'το τάγμα.Πείτε αυτό που πιστεύετε ελεύθερα, μη κάνετε κάλυψη απόκρυψη δεν είναι αντρίκιο.Δημοκρατία έχουμε.Καλή Ανάσταση νά'χουμε.

GREEK MASON είπε...

Φίλε Ανώνυμε, ξέχασες στην "ομολογία" μας να γράψεις ότι ψεκάζουμε τον κόσμο και διακορεύουμε αθώες κορασίδες.
Καλή Ανάσταση και σε σένα...

Ανώνυμος είπε...

Καλά όταν δε μπορείτε ν'απαντήσετε βρίσκετε τα "aerozol".

Καλό Πάσχα.

GREEK MASON είπε...

Αγαπητέ μου, αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις όλα όσα γράφω τόσο καιρό, θα είχες αντιληφθεί ότι ΔΕΝ είναι όλες οι θέσεις των κατηγόρων μας άξιες απαντήσεως, γιατί κάτι τέτοιο θα έριχνε τη φτωχή και περιορισμένη μου νοημοσύνη, κατάχαμα. Δυστυχώς, αυτά που ισχυρίζεσαι, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία...

Ανώνυμος είπε...

Όταν εκφράζουμε μια γνώμη πολιτισμένα είμαστε άτομα με "φτωχή & περιορισμένη νοημοσύνη",όταν το σοβαρέψουμε είμαστε "tereza", όταν διαμαρτυθούμε λίγο έντονα "ομοφοβικοί"(λέξη μοδάτη)και άν απασφαλίσουμε γινόμαστε "ταλιμπάν & μουτζαχεντίν.Μη σκιάζεστε,σε λίγα χρόνια έτσι και αλλιώς θα είμαστε μειονότητα και θ'απαλλαχτήτε επιτέλους από τις νωχελικές φωνές μας.

GREEK MASON είπε...

A! Ώστε κατά τη γνώμη σου, καλέ μου φίλε, είναι πολιτισμένο να αποκαλείς κάποιον αντίχριστο και εωσφοριστή και δεν θα έπρεπε να αντιδράσω καθόλου, αντίθετα να σε ευχαριστήσω για την παράθεση λογικών απόψεων που κάνεις. Τι να πω, αφήνω την κουβέντα μας στην κρίση των λοιπών αναγνωστών μας.
Νά'σαι καλά...

GREEK MASON είπε...

Και για να κλείνει το θεματάκι που άνοιξες,
http://tektonismos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html?spref=fb

GregArchitekton είπε...

καλά, για τον ανώνυμο που ''εκφράζεται πολιτισμένα'', πρέπει σώνει και καλά να είμαστε μυστηριακός και συγκρητικός θεσμός, που, σώνει και καλά, πρέπει να υποβιβάζει το Χριστό (και την Ορθοδοξία βεβαίως-βεβαίως!)και σώνει και καλά, πρέπει να τους πολεμούμε, να ξυπνάμε πρωί-πρωί κι η μόνη μας σκοτούρα να είναι πώς θα ξεπαστρέψουμε την αγία πίστη του ανωνύμου... Πετάει μετά και ένα "Χριστός Ανέστη" και έδειξε και μια δήθεν ''ανωτερότητα'' ... Τι να πεις ...

Ανώνυμος είπε...

Βρε αδελφοί "συνΈλληνες"εγώ είμαι ο τερέζας, παραπάνω δε σας κατηγόρησα , απλά είπα την άποψή μου, απ'την στιγμή που έχουμε ανεξιθρησκεία,ο καθένας μπορεί να πιστεύει στο Βούδα,στο Μίθρα,στο Μάνη,στον Αχούρα Μάζντα,στον Πάνα,στον ΜΑΤΣ ή όπου αλλού θέλει.Αυτό όμως που δε καταλαβαίνετε ώς ΕΛΛΗΝΕΣ ή δε θέλετε να εννοήσετε είναι ότι η Ορθοδοξία μας είναι η κόλλα της οπλιτικής φάλαγγας του Γένους μας η οποία μας κρατάει ενωμένους τα τελευταία 2000 χρόνια.Μη ρίχνετετε λοιπόν βενζίνη με σκοπό να την αποδυναμώσεται.Άν εξατμιστεί "αυτή η κόλλα" ο Greek Mason θα λέγεται Pakistan Mason και ο GregArchitekton Bangladeshtekton.

""Τερέζας Ταλιμπανίδης""".

GREEK MASON είπε...

Καλέ μου Τερέζα, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία δεν θα έπρεπε να λέγονται στην ίδια ανάσα με τόση πεποίθηση περί του αδιαιρέτου τους, αλλά αυτό ανήκει σε ένα πεδίο που σηκώνει τεράστια συζήτηση και ιστορικά στοιχεία τα οποία προφανώς επιλέγεις να αγνοείς.

Όμως, επίσης λάθος είναι να αντιδιαστέλλεις την αγάπη για την Πατρίδα και τη θρησκεία των Τεκτόνων, από την αγάπη τους για τον Τεκτονισμό.

Προφανώς τα ιστορικά δεδομένα που έχεις στη διάθεσή σου για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα, έχουν τόσα κενά που χωράει να περάσει καράβι από μέσα.

GregArchitekton είπε...

Αχ βρε Τερέζα... Ζεις και και συ το μύθο σου... Ότι υπάρχουν κάπου μερικοί σκοτεινοί τύποι (εμείς είμαστε αυτοί) οι οποίοι μία ευθύνη έχουν, να καταστρέψουν τη συνεκτική κόλλα σου...

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι, καλό το παραμύθι σου, αλλά δεν έχει δράκο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ευτυχώς στην Ελληνική ιστορία έχουμε όλοι πρόσβαση, αυτό δεν έχει απαγορευτεί ακόμα και η βιβλιογραφία της (εδώ έχεις δίκιο)δεν χωρά ούτε χίλια μπλόγκ.
Όσο για την ανάσα μου (επειδή το προσωποποίησες)έχει περισσότερο δικαίωμα ν'αναπνέει από χιλιάδες ανάσες εδώ μέσα.
Τέλος σ'ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου που επιτέλους παραδέχεστε ότι ο

"ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ".

Τερέζας.


GregArchitekton είπε...

η ανάσα σου φυσικά και έχει περισσότερο δικαίωμα να αναπνέει από τις χιλιάδες ανάσες εδώ μέσα. Είσαι πιο ίσος από τους άλλους ανθρώπους.

Δεν σου είπε ότι ο "Τ. είναι θρησκεία". Λάθος κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Μα το αναφέρει ξεκάθαρα
" η Θρησκεία των Τεκτόνων" .

Αγαπητέ μπορεί να είμαι "Τερέζας" αλλά στραβός δεν είμαι.

GregArchitekton είπε...

στραβός δεν είσαι, αλλά στραβά διαβάζεις. Δεν είπε "η Τεκτονική θρησκεία", είπε η "θρησκεία των Τεκτόνων", όπως θα έλεγε κανείς "η θρησκεία των Ελλήνων". Και πρόσθεσε "(η θρησκεία των Τεκτόνων) προς την αγάπη τους για τον Τεκτονισμό".

Διάβαζε καλύτερα, αγαπητέ Μέγα Ιεροεξεταστή.

Ανώνυμος είπε...

Βρε συνΈλληνα (άν και τώρα τελευταία έχω χάσει τους πυρσούς μου για να καίω ανθρώπους)μη παίζουμε με τις λέξεις,είπε αυτό που είπε.Και ποιά είναι η θρησκεία των Ελλήνων και ποιά η θρησκεία των τεκτόνων;

Άς αφήσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες να κρίνουν.

Καλή Ανάσταση.

GregArchitekton είπε...

ακριβώς, μην παίζουμε με τις λέξεις. Είπε αυτό που είπε και το νόημά του ήταν αυτό που ήταν. Όχι να βάζουμε με το στανιό στο στόμα του άλλου ό,τι θέλουμε εμείς. Η θρησκεία των τεκτόνων, όπως και η θρησκεία των Ελλήνων, είναι αυτή που επέλεξε καθένας προσωπικά σύμφωνα με τη συνείδησή του. Υπάρχουν Έλληνες Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Χριστιανοί Καθολικοί κλπ. Το ίδιο και στον Τ.

Ανώνυμος είπε...

Ά ξέχασες και την θρησκεία των Ορθόδοξων "Ψεκασμένων".

Τερέζας.

GregArchitekton είπε...

Ψεκασμένοι υπάρχουν παντού, αναλόγως με τις ιδεοληψίες που έχει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

" Όμως, επίσης λάθος είναι να αντιδιαστέλλεις την αγάπη για την Πατρίδα και τη θρησκεία των Τεκτόνων, από την αγάπη τους για τον Τεκτονισμό."

Τουτ'εστιν

Οι Τέκτονες αγαπούν την Πατρίδα ΤΟΥΣ, την θρησκεία ΤΟΥΣ (δεν υπάρχει τεκτονική θρησκεία) και αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον τεκτονισμό

Σου το γράφει o Greek Architekton,Τερέζα

Μην βιάζεσαι να πιαστείς από την οποιαδήποτε λέξη. Αντί να προχωράς από τις αποδείξεις προς το συμπέρασμα, το έχεις ήδη έτοιμο στο μυαλό σου και ψάχνεις για τις αποδείξεις.Προχωράς ανάποδα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Έχετε δίκιο.Είμαι κενός και αναποδιάρης όπως βέβαια και εκατομμύρια συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.Λόγω του ψεκασμού μου δε ξανασχολιάζω σε αυτό το μπλόγκ.

Ευχαριστώ το διαχειριστή για το διαδικτυακό χώρο που μου διέθεσε για να εκφράσω και'γω τις διαφορετικές απόψεις μου.

Καλό Πάσχα με υγεία.

GregArchitekton είπε...

Τι καλό Πάσχα εύχεσαι; Αφού είσαι εγωίσταρος. Έρχεσαι εδώ πέρα, μάς βρίζεις μπροστά στη μούρη μας (λατρεύετε τον εωσφόρο, είστε εχθροί του ανθρώπινου γένους) και μετά μάς το παίζεις ανώτερος και θιγμένος. Εγώ δεν ξέρω τους εκατομμύρια συμπατριώτες σου, ξέρω, όμως, κάποιους άλλους, χιλιάδες συμπατριώτες, (πολύ λιγότερους, δηλαδή) οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αυτο-προσδιορίζονται όπως θέλουν, χωρίς να έρχεται ο κάθε Τερέζας και να τους λέει "μην κρύβεστε, κερατάδες, θα ομολογήσετε ότι θυσιάζετε κότες στο Βελιάλ θέλετε-δεν-θέλετε".

Οι γιορτές είναι για να εμπνέουν την καθημερινότητα, το να μου εύχεσαι "Καλό Πάσχα" και να με συκοφαντείς, ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Καλά κρασά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Έλληνα Αρχιτέκτονα.

Νόμιζα ότι οι τέκτονες καταβάλλονται από Στωϊκότητα. Μάλλον έκανα λάθος.

Είπα να μη ξανασχολιάσω (επειδή είμαι αντίθετος & αρνητικός) σεβόμενος τον αξιότιμο διαχειριστή αυτού του μπλόγκ.Άνα πάσα στιγμή ο μπλόγκερ μπορεί να σβήσει τα άρθρα εφόσον τον εκθέτουν ή τον προκαλούν.

Δε θέλω να περιαυτολογώ αλλά επειδή κινήθηκες επί προσωπικού θα το κάνω.Ως πρός το "εγωϊσταρος" έχεις απόλυτο δίκιο.Εκτός από αυτό είμαι πεισματάρης, θρασύς, φιλόδοξος και έχω όλα τα μειονεκτήματα που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη υπόσταση μου και είμαι πολύ περήφανος γι'αυτό γιατί μάλλον καταννοώ ότι είμαι ένας απλός "Άνθρωπος".

Όσον αφορά τις βρισιές και τις κατηγορίες, εγώ εκδήλωσα μια άποψη ανοιχτά(και για μένα δεν αλλάζει). Μπές λίγο στο fb και δες link που υβρίζουν χυδαιότατα τον Χριστό την Παναγιά και όλους τους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Τι θα γινόνταν άμα υπήρχαν αντίστοιχα link που αναφέρονταν το ίδιο για τον τεκτονισμό;Ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις σας;

Άρα αγαπητέ δες την κατηγορία μου ώς μια απλή διαμαρτυρία.

Ευχαριστώ και σου ξαναεύχομαι Καλή Ανάσταση.

GregArchitekton είπε...

Όχι, εσύ νόμιζες μάλλον ότι οι τέκτονες κάθονται και διαβάζουν τις προσβολές προς το πρόσωπό τους από τον πρώτο τυχόντα αδιαμαρτύρητα.

Είπες να μην ξανασχολιάσεις, αλλά το μειονέκτημα της ανθρώπινης υπόστασής σου, ο εγωισμός, δεν σου το επέτρεψε.

Η άποψη που εκδήλωσες ανοικτά ήταν ύβρεις και κατηγορίες εναντίον των Τεκτόνων.

Τέλος, οι βρισιές του καθενός προς το Χριστό και την Παναγία δεν με αφορούν, ούτε και τον Τεκτονισμό. Αν είναι δυνατόν η διαμαρτυρία ή τα αμαρτήματα του οποιοδήποτε να χρεώνονταν σε εμάς, είτε σε αυτό το μπλογκ είτε γενικότερα.

Οι ευχές σου θα γίνουν δεκτές όταν τις αποκαθάρεις από το μίσος σου εναντίον των Τεκτόνων που δεν σου έφταιξαν σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κάνουμε την τρίχα, τριχιά, καλοί μου φίλοι. Και όλη αυτή η κουβέντα μου θυμίζει ένα επεισόδιο της σειράς "Three's Company" που έβλεπα στις ΗΠΑ πριν 30 χρόνια. Ο πρωταγωνιστής έχει πειστεί ότι μία κυρία που γνώρισε, είναι πόρνη πολυτελείας. Όταν αυτή του δίνει την επαγγελματική της κάρτα που έλεγε Jane Smith, Therapist (ψυχοθεραπεύτρια), αυτός διάβασε Jane Smith, The Rapist!! Eν κατακλείδι, φίλε Ανώνυμε, καταλαβαίνω ότι ανεξάρτητα του τι θα γράψω, εσύ θα προσπαθήσεις να το εξηγήσεις με βάση αυτά για τα οποία ήδη έχεις πείσει τον εαυτό σου.

Γνωρίζω ότι δεν μισείς τους Τέκτονες, αλλά από την άλλη, δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις τίποτα που θα τους δικαιολογούσε στα μάτια σου. Ελπίζω, κάποια στιγμή να καταφέρεις να μας δεις όχι ευνοϊκά, αλλά τουλάχιστον αμερόληπτα.

Καλή Ανάσταση σε όλους μας και ας μην αφήνουμε τις διαφορές μας να γίνονται αιτία πολέμου.

Greek Mason

Γ.Π. είπε...

Έλεος πια μ' αυτούς που σε κάθε γωνιά βλέπουν συνωμότες, αντίχριστους, εχθρούς της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Τελικά γι' αυτούς ο Τεκτονισμός είναι σαν την Coca Cola, πάει με όλα. 'Έχω αδελφικό φίλο τέκτονα και προς το παρόν και εγώ και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έχουμε γλιτώσει από τα γαμψά του νύχια. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα...
Γ.Π.

Unknown είπε...

Μπήκα λίγο αργά στην συζήτηση
αλλά δεν άντεξα.
Επειδη μέχρι τώρα δόξα τον ΜΑΤΣ
με αναγνωρίζουν αυτοί που πρέπει ως Τεκτονα έχω να πώ τα παρακάτω:
1. Η συνδετική κόλα των Ελλήνων δεν είναι οι θρησκευτικές τους δοξασίες μέσα στον χρόνο. Το επέκεινα ειναι καθαρα προσωπική υπόθεση του καθενός.
Η συνδετική κόλα ειναι η γλώσσα και η πολιτισμική παράδοση με ότι αυτή περιέχει.
2. Το δεν στοιχείο που πρέπει να μας κανει περήφανους σαν Ελληνες αλλά και πρεπει να αποτελει οδηγό μας είναι το Ελεύθερο φρόνημα και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας όπως κάνανε πλήστοι των προγόνους μας.
3. Μπορείτε να θεωρείται τους Τεκτονες εοσφωριστές, αντίχρηστους, ροζ ελεφαντες , συνωμότες. Εισαστε ελεύεθρος να το κάνετε. Ομως να είσαστε σίγουρος οτι κανενας από όλα αυτά τα "τέρατα" δεν θα σας ενοχλήσει ποτέ γιατι ξέρουν να σέβονται και το παραμικρό πετραδάκι μέσα στο Σύμπαν και γνωρίζουν εξαρχής ότι ανηκουμε όλοι μας μεσα στην αρμονία του σύμπαντος και εκει πρέπει να λειτουργούμε.
4.Σας ευχομαι δε να περιτριγυρίζεστε στην ζωή σας από αρκετούς τέκτονες για να ζείτε αρκετά συχνά την ομορφιά του ανενδύαστου χαμόγελου του συνανθρώπου.
Κ.Ι.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση. Εξικοιωση με το θανατο και εκφραση αγαπης στον εαυτο σου και στον συνανθρωπο σου. Αυτο ειναι ο τεκτονισμος;